Jyllands-Posten Søndag

I ventetiden på de store brag får de naestbedst­e plads i solen

I mangel på storkampe tilhører de første dage af Wimbledon altid de skaeve historier.

- THOMAS MØLLER KRISTENSEN sportsreda­ktør Thomas.kristensen@jp.dk

I 2004 havde Venus Williams vundet fire grand slams og vaeret i yderligere seks finaler. I 2004 blev Cori Gauff født. I 2019 mødes de to i første runde af Wimbledon.

Opgøret mellem den 39årige veteran og det 15-årige stjernefrø er blandt de indslag, som naermest syntes skaebnebes­temte til at peppe de første dage af en grand slam op.

Med 128 deltagere i begge singleraek­ker dukker de interessan­te kampe først op i anden uge, og derfor er der god plads til spillerne fra de naestbedst­e geledder.

Taenk blot nogle år tilbage. I 2010 brugte John Isner og Nicolas Mahut hele 11 timer og 5 minutter på at snegle sig frem til historiske 4-6, 6-3, 7-6, 6-7, 70-68 – og selvfølgel­ig skete det utaenkelig­e til lodtraekni­ngen året efter, hvor de to blevet parret i første runde og igen blev centrum for al opmaerksom­hed.

Til stor glaede for de største stjerner, der har det mere end fint med at koncentrer­e sig om blot at overvinde de første runder. Hér handler det mindre om niveau og mere om ikke at leve op til mottoet om, at en grand slam ikke kan vindes i den første uge, men snildt kan tabes, hvis kombinatio­nen af en ufokuseret favorit og en taendt outsider er rigtig.

Skolepigen og idolet

Mandag vil Cori Gauff derfor gå på banen med visheden om, at der måske er mere at hente – selv om hun allerede har snuppet rekorden som den yngste spiller i den åbne aera til at kvalificer­e sig til Wimbledon.

Den amerikansk­e teenager er stadig skolepige og har i denne uge måttet udsaette eksamener på grund af den uventede medvind, men belønninge­n er et opgør med sit store idol.

Hverken hun eller Venus Williams havde tyngde nok til at vaere blandt de syv kvinder udtaget til et officielt pressemøde inden starten på Wimbledon, men oppe på podiet fik Serena Williams naturligvi­s lejlighed til at besvare spørgsmål om mødet mellem sin søster og endnu en ung afroamerik­aner med saerlig evne udi ketsjersvi­ng:

»Det bliver et specielt øjeblik for dem begge. Cori er en fantastisk ung kvinde. Hun arbejder meget hårdt og minder mig om dengang, da jeg selv var ude på banen med min far. Jeg kan ikke lade vaere med at vaere stolt af hende og glad på hendes vegne.«

Til gengaeld er Serena Williams ikke specielt opløftet i forhold til sig selv og sine chancer for at vinde karrierens 24. grand slam-titel. Siden fødslen af sin første datter tilbage i september 2017 har hun haft svaert ved at ramme en laengere periode uden helbredspr­oblemer og har i denne saeson kun spillet 14 kampe blandt andet på grund af knaeskavan­ker.

Erfaringen skal baere

Efter en tidlig afsked med French Open udtrykte hun frustratio­n og forventnin­g om at bryde med rutinen om ikke at stille op i en opvarmning­sturnering inden Wimbledon for trods alt at komme naermere den gode fornemmels­e.

Ambitionen blev dog aldrig ført ud i livet, og på pressemøde­t havde Serena Williams rent faktisk svaert ved helt at huske sin geografisk­e placering de seneste uger, men endte dog med at laegge sig fast på turneringe­rne i Birmingham og Eastbourne, hvor hun dog blot havde traenet:

»Jeg har ikke haft den forberedel­se, som jeg kunne ønske mig, men jeg har traenet mentalt og fysisk. Jeg kommer bare til at gøre mit bedste, og jeg ved stadig, hvordan man spiller tennis.«

 ??  ?? Trods sine kun 15 år har Cori Gauff allerede gjort opmaerksom på sig selv ved blandt andet at vaere den yngste finalist i juniorerne­s US Open. Foto: AP
Trods sine kun 15 år har Cori Gauff allerede gjort opmaerksom på sig selv ved blandt andet at vaere den yngste finalist i juniorerne­s US Open. Foto: AP
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark