Jyllands-Posten Søndag

DE GODE IDÉER

-

Da jeg var barn i 1970’erne – det var dengang, der hverken var noget, der hed internet, Noma eller elløbehjul – var vi ude i mit hood ret fascinered­e af den amerikansk­e hittepåsom­hed. Alt nyt af en vis betydning og kaliber kom fra USA, var vi overbevist om. Den øvrige verden måtte nøjes med at halse bagefter og glaede sig over, at de var så dygtige derovre på den anden side af Atlanten.

Antagelsen var noget sludder, selvfølgel­ig, for den menneskeli­ge hjerne er en kreativ vulkan, og snilde kender ingen graenser. Overalt i verden udklaekkes der en konstant strøm af idéer, og også i Danmark er opfindsomh­eden stor.

I dagens udgave af Indblik Weekend indleder vi en serie om idéernes Danmark. På en tur rundt i landet afdaekker vi noget af den kreativite­t, der har praeget Danmark på godt og ondt. Første afsnit i serien handler om Cold Hawaii, et dansk surferpara­dis på den jyske vestkyst, som journalist Hanne Munk har besøgt.

I dagens udgave af Indblik Weekend fortaeller vi også historien om, hvorfor publikum bliver ved med at strømme til koncerter med musikalske veteraner som Phil Collins, Neil Young og Elton John, der er langt oppe i årene. Hvad er det, koryfaeern­e kan, og som de yngre musikere ikke tilbyder i samme omfang?

Og så har FN udarbejdet en rapport om likviderin­gen af den saudiske systemkrit­iker Jamal Kashoggi. Det er barsk laesning, konstatere­r vores sikkerheds­politiske korrespond­ent, Jørn Mikkelsen, i sin gennemgang af dokumentat­ionen fra FN.

 ??  ?? Cold Hawaii er et tilnavn for vestkysten i Thy mellem Agger og Hanstholm. Foto: Joachim Ladefoged
Cold Hawaii er et tilnavn for vestkysten i Thy mellem Agger og Hanstholm. Foto: Joachim Ladefoged
 ??  ?? KIM PAULI
KIM PAULI

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark