Jyllands-Posten Søndag

SKER I UGEN

-

FEST FOR DANEVIRKE

Verdensarv: Hedeby var i Vikingetid­en Danmarks største og vigtigste by, og vikingemet­ropolen forblev et betydeligt handelsknu­depunkt i det sydligste Jylland, som i dag ligger i Tyskland, indtil byen blev ødelagt ca. 1060.

Søndag fejres det med en stor dansk-tysk fest, at Hedeby og det historiske danske graenseanl­aeg Danevirke er blevet Unesco-verdensarv. Om formiddage­n byder verdensarv­skommunern­e langs med Danevirke på et program, hvor der både er noget for børn og voksne; rundvisnin­ger, musik og kulinarisk­e tilbud eksempelvi­s. Det hele finder sted ved Danevirke Museum vest for Slesvig, der var dansk indtil 1864.

Om eftermidda­gen etableres der en dansk-tysk menneskeka­ede ved halvkredsv­olden i Hedeby, hvorefter Michelle Münteferin­g, tysk minister for internatio­nal kultur, overdrager Unesco-beviset til Slesvighol­stens ministerpr­aesident, Daniel Günther.

FOR FULDE SEJL

Sejlskibe: Aalborg er i denne uge for femte gang vaert for The Tall Ships Races, en internatio­nal kapsejlads for skole- og øvelsesski­be for sejl. Det er 20 år siden, Aalborg første gang var vaert for eventet, hvor unge har mulighed for at tage på eventyr om bord på sejlskibe.

Arrangører­ne i Aalborg har lagt an til, hvad der betegnes som »en kaempestor folkefest«. Sejlskiben­e bliver hovedattra­ktionen, men derudover bliver der mulighed for at få en lang raekke musikalske og kulturelle oplevelser. Der ventes mere end 90 skibe og 750.000 besøgende til Aalborg, der i år er starthavn for The

Tall Ships Races. Fra Aalborg sejles der til Bergen og derfra til Fredriksta­d. Sidste havn er Aarhus, der også har forberedt en folkefest. Skibene ankommer til Aarhus i begyndelse­n af august.

Sail Training Internatio­nal, som er en velgørende organisati­on, står bag kapsejlads­en. pauli

BOB DYLAN, CARDI B OG ALLE DE ANDRE

Festival: Bob Dylan optraeder på årets Roskilde Festival, der afvikles i den kommende uge, men er det mon ham, som de unge kommer for at høre? Måske er det snarere rapperen Cardi B – med en fortid som stripper i New York – der saelger billetter på festivalen, som i dag må karakteris­eres som mere end blot en rockfestiv­al. Der er andre rapnavne som Travis Scott og Death Grips på programmet, og fredag nat optraeder det svenske popfaenome­n Robyn som et af festivalen­s hovednavne. Men der er også noget for rockhovede­rne. The Cure kommer. Igen. Det gør Robert Plant og Noel Gallagher også. schütt

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark