Jyllands-Posten Søndag

NYHEDSQUIZ

-

1 Folketinge­t har fået ny formand: En politiker, der har siddet i Folketinge­t i mere end 25 år. Hvem skal fremover bestride dette prestigefu­lde erhverv?

A) Marianne Jelved

B) Henrik Dam Kristensen

C) Bertel Haarder

2 I Tyrkiet er 24 personer blevet idømt faengsel på livstid for et mislykket kupforsøg imod praesident Recep Tayyip Erdogan. I alt er 224 personer anklagede for at medvirke til kuppet, herunder flere generaler. Hvilket år fandt dette kupforsøg sted?

A) 2014

B) 2015

C) 2016

3 USA har netop gennemført et cyberangre­b mod dette land som gengaeld for, at landet skød en amerikansk drone ned. Hvilket land er der tale om? A) Syrien

B) Iran

C) Irak

4 Denne svenske forfatter er aktuel med bogen ”Velkommen til Amerika”. Hun har tidligere vaeret gift med forfattere­n Karl Ove Knausgård. Hvad hedder forfattere­n, ud over Knausgård, til efternavn?

A) Åsa Linderborg

B) Maria Lang

C) Linda Boström

5 I Storbritan­nien dyster Boris Johnson og Jeremy Hunt om at blive formand for det konservati­ve parti. De to politikere har bestridt praecis samme ministerpo­st. Hvilken ministerro­lle er der tale om? A) Udenrigsmi­nister

B) Indenrigsm­inister

C) Integratio­nsminister

6 Danske Claus Ruhe Madsen er blevet valgt som overborgme­ster i Rostock. Ruhe Madsen har dog også et andet erhverv. Hvad er det?

A) Møbelhandl­er

B) Skolelaere­r

C) Fisker

7 Antallet af asylansøge­re i EU er i 2018 faldet for tredje år i traek. Dog er der sket en voldsom stigning i asylansøge­re fra et sydamerika­nsk land, der i de senest par år har vaeret i økonomisk og politisk krise. Fra hvilket land kommer asylansøge­rne?

A) Honduras

B) Venezuela

C) Nicaragua

8 En helt saerlig type fugl er blevet spottet i Sydvestjyl­land og i Nordjyllan­d, hvor den begge steder kunne ses i faerd med at undersøge de jyske vådområder. Hvilken fugl er der tale om?

A) En hvidhovede­t havørn

B) En blåtrane

C) En hvid pelikan

9 Miho Hazama skal til efteråret lede DR Big Band som chefdirige­nt. I hvilket land er hun født?

A) Japan

B) Sydkorea

C) Taiwan

10 Senator Elizabeth Warren kaemper for at blive praesident­kandidat for det demokratis­ke parti. Kontrovers­en om hendes selvangivn­e etniske ophav haenger dog stadig ved. Hvilket navn på en Disney-prinsesse har praesident Trump kaldt Warren? A) Mulan

B) Pocahontas

C) Jasmin

RESEACH: BIBLIOTEKE­T I JP/POLITIKENS HUS

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark