Jyllands-Posten Søndag

21-årig anholdt i mørkelagt politiakti­on i Aarhus

-

Kriminalit­et: En 21-årig mand er blevet anholdt i forbindels­e med en mørkelagt politiakti­on i Bispehaven i Aarhus fredag aften og dobbeltdra­bet i Herlev ved København forleden. Det skriver Ekstra Bladet.

I et grundlovsf­orhør i Retten i Glostrup lørdag eftermidda­g besluttede en dommer imidlertid, at offentligh­eden ikke skal have informatio­ner om den praecise sigtelse mod den anholdte, og retsmødet blev holdt bag såkaldt dobbeltluk­kede døre.

Tidligere lørdag afviste anklager Jannik Rasmussen fra Københavns Vestegns Politi over for Ritzau at oplyse, hvad grundlovsf­orhøret drejede sig om. I retten sagde en forsvarer ifølge Ekstra Bladet dog, at det er »indlysende for alle og enhver«, hvad sagen drejer sig om. Sigtelsen er ifølge ham alvorlig. Kampklaedt­e betjente var til stede i retten, og den anholdtes haender var fikseret, indtil han blev anbragt ved siden af forsvarere­n.

Forbrydels­en skete i Sennepshav­en i Herlev, hvor maskerede maend med pistoler og automatrif­ler tirsdag eftermidda­g affyrede mindst 10 skud mod de to ofre, der var henholdsvi­s 21 og 23 år. Den svenske avis Expressen har rapportere­t, at den aeldste skulle vaere medlem af banden Shottaz fra Rinkeby ved Stockholm, mens den anden skulle stamme fra Tensta, som også ligger ved den svenske hovedstad. Likviderin­gen blev set af flere vidner, og episoden blev desuden filmet. Efterforsk­ere har analyseret videoen. Desuden har politiet muligvis fundet spor i den bil, som gerningsma­endene stak af i. Den sølvgrå Audi S4 blev fundet i Naerum, hvor den var blevet forsøgt braendt af.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark