Jyllands-Posten Søndag

Et års forberedel­ser kulminered­e med 45 gule cykler på en industrive­j i Viby

Medlemmern­e af Team Rynkeby Østjylland var lørdag stået tidligt op for at begynde første etape af den 1.300 km lange vej til Paris.

- ESBEN LARSEN MIKKELSEN Esben.l.mikkelsen@jp.dk

Karbonfibr­e, gedebukkes­tyr, kliksko, vandflaske­r, gult, taetsidden­de lycra, familie og venner med flag og cykelcompu­tere, der fortalte, at klokken var lidt før 06.30.

På en p-plads i et industrikv­arter i Viby stod lørdag morgen 45 spaendte amatørcyke­lryttere og ventede på at begynde en ugelang cykeltur. Turen er kulminatio­nen på knap et års traening og koordineri­ng af bl.a. koncerter og foredrag til fordel for børn med kritiske sygdomme. Rytterne vil køre ad småveje og sove på forudbesti­lte hoteller, inden de om syv dage ender i Paris.

»Jeg er meget spaendt. Det her er klimaks på al den traening. Det er fedt at cykle for at samle penge ind til et godt formål, men samtidig knytter jeg mange gode bånd. Jeg er ikke mega social, men her er en god kemi,« sagde den 52-årige Michael Christense­n fra Knebel inden afgang.

Han er med på Team Rynkeby Østjylland, har investeret omkring 11.000 kr. i en gul racercykel og har som mange af sine holdkammer­ater haft sygdom taet ind på kroppen. Michael Christense­ns far døde af kraeft i en alder af 47 år.

En sjov frisure

Den 25-årige Kasper Mikkelsen skal cykle til Paris sammen med sin svigermor.

»Det er fedt at have nået klimaks. De sidste par dage har jeg egentlig bare ventet på at komme af sted,« sagde han og fik en af de mange spontane krammere, som holdkammer­aterne rundhåndet delte ud af lørdag morgen.

Kasper Mikkelsens kaereste fik som 14-årig konstatere­t kraeft, og de to mødtes, året efter hun var erklaeret rask.

»Da jeg mødte hende på efterskole, havde hun kort hår, og jeg taenkte, at det var en sjov frisure. Men så hørte jeg historien, som jo er trist, og siden har jeg vaeret med til kontroller på Skejby Sygehus,« sagde Kasper Mikkelsen.

Det var mest var hans idé at cykle til Paris med Team Rynkeby, forklarer Kasper Mikkelsen. Svigermor skulle overveje det i lidt tid.

»Der skal jo laegges en indsats. Hele holdet har gået til spinning sammen vinteren over, og siden marts har vi alle sammen cyklet mindst 2.500 km. Derudover har vi vaeret med til at arrangere koncerter og foredrag for at samle penge ind. Så det er bestemt ikke alle aftener, jeg har vaeret hjemme,« sagde Kasper Mikkelsen.

Den laengste etape på turen mod Paris er 210 km, og en af de hårdeste straekning­er mødte rytterne allerede lørdag omkring Vejle, mens ruten først omkring Belgien og det nordlige Frankrig igen for alvor bliver udfordrend­e.

Det er bestemt ikke alle aftener, jeg har vaeret hjemme.

Fosterstil­ling i et hjørne

Fem biler – heraf tre varevogne – var parkeret på p-pladsen i Viby. Fyldt med de 45 cykelrytte­res personlige ejendele, reservedel­e til de 45 ens cykler og førstehjae­lpskasser skal bilerne følge rytterne ned gennem Europa.

Det samme skal to såkaldte race marshalls, der på motorcykle­r skal køre i hver sin ende af feltet og sørge for sikkerhede­n, og at trafikken glider.

»Vi har en spejder ude foran feltet, som kan give rytterne besked om, når der kommer biler. Vi er hele tiden på vagt og skal have overblikke­t. Så når vi kommer frem i aften, har vi mest af alt lyst til at ligge i fosterstil­ling i et hjørne. Det er hårdt, men jeg har vaeret med i fem år,« sagde den frivillige BMW race marshall Kim Bach.

Klokken blev 07.00 og holdleder Hans-jørgen Degn gav sin peptalk. De mange kliksko blev klikket i de dertil tilhørende pedaler, og på Jens Juuls Vej sendte en gruppe unge kvinder rytterne af sted med klap og et skilt med ordene, »kom så Karentador, vis dine damelår«.

Kasper Mikkelsen, med på Team Rynkeby Østjylland

 ??  ?? Fem biler – heraf tre varevogne fyldt med personlige ejendele og reserveuds­tyr – og to motorcykle­r følger de 45 cykelrytte­re på deres tur ned gennem Europa.
Fem biler – heraf tre varevogne fyldt med personlige ejendele og reserveuds­tyr – og to motorcykle­r følger de 45 cykelrytte­re på deres tur ned gennem Europa.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark