Jyllands-Posten Søndag

Robyn beherskede Roskildes vanskelige scene til perfektion

Robyn fremstod sej, sårbar, sympatisk og yderst profession­el i leveringen af sine faengende popsange.

- ROBYN KASPER SCHÜTT-JENSEN kasper.schutt@jp.dk

POP

ORANGE SCENE Fredag nat Der var noget at leve op til for den 40-årige svenske popstjerne Robin Miriam Carlsson – bedre kendt som blot Robyn.

Hun forførte i 2010 sit ekstatiske publikum i Roskilde Festivals Arena-telt – hun var dengang aktuel med “Body Talk”-trilogien og nød kolossal succes med sange som “Fembot”, “Don’t Fucking Tell Me What To Do”, “Hang With Me” og ikke mindst “Dancing On My Own”, som snart blev signatursa­ng i soundtrack­et til ung, ulykkelig kaerlighed.

Sejren var naermest givet på forhånd dengang i 2010 – denne fredag nat var opgaven noget vanskelige­re.

Robyn skulle prøve kraefter med festivalen­s største talerstol – Orange Scene – som de faerreste kunstnere behersker.

Hun er aktuel med albummet “Honey”, der – med sin delikate elektronis­ke produktion – faktisk fungerer endnu bedre end “Body Talk”, selv om det ikke ligefrem er spaekket med de solide hit, som kunstnere ikke kan have for mange af på så stor en scene.

Men der var ingen usikkerhed at spore hos Robyn, som mestrede den store scene til perfektion med et energisk show, der ikke levnede plads til døde perioder.

Titelnumme­ret fra det aktuelle album “Honey” blev afleveret med punch tidligt i koncerten og viste sig at have lige så stor gennemslag­skraft som aeldre indslag som “Indestruct­ible”, “Call Your Girlfriend” og førnaevnte “Dancing On My Own”, hvis omkvaed publikum kastede tilbage på scenen, da der kortvarigt blev slukket for musikken.

Størst bifald fik Robyn – ikke overrasken­de – da hun praesenter­ede det 15 år gamle megahit “With Every Heartbeat”, der gav hende et kraftigt internatio­nalt rygstød.

Robyn dannede skarp kontrast til New York-rapperen Cardi B, som fra samme scene forleden floppede faelt med en charmeforl­adt optraeden, som mest af alt handlede om at ryste røv og kalde sine kvindelige fans for “bad bitches”.

Fredag nat fremstod Robyn både sej, sårbar, sympatisk og yderst profession­el i leveringen af sine faengende popsange.

 ??  ?? Svenske Robyn havde ingen problemer med at spille Orange Scene op. Foto: Helle Arensbak/ Ritzau Scanpix
Svenske Robyn havde ingen problemer med at spille Orange Scene op. Foto: Helle Arensbak/ Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark