Jyllands-Posten Søndag

Ja, man kan lade sig inspirere af bankerne

- Turið F. Arge forretning­sdirektør i Banknordik, Mikado House, Amager

Kan finansbran­chen inspirere andre i disse år? Ser finanssekt­oren overhovede­t på sig selv udefra? De typer af spørgsmål får jeg ofte i både jobmaessig­e og sociale sammenhaen­ge.

Indrømmet – finanssekt­oren er gået gennem et hårdt årti og har i dag et helt andet image end i de glade 00’ere. Jeg tør dog alligevel godt sige, at mange andre brancher kan laere af vores branche på ét felt, nemlig forløb for unge medarbejde­re, elever og finansøkon­omer.

Det er åbenlyst, at den største udfordring i dansk erhvervsli­v er at finde og tiltraekke de staerkeste medarbejde­re. Det ved vi alle sammen.

Om det er unge eller mere erfarne kraefter, kigger vi alle efter det samme. Når virksomhed­er generelt får ansat de rigtige folk, som også har et kulturelt match, er det ofte også dem, der løfter virksomhed­en mest.

Nu laeser og hører jeg flere steder, at de unge ”jobshopper”. De bliver utålmodige og skifter job, hvis de ikke ser en meget stejl kurve i deres karriere- og udviklings­step. Al den utålmodigh­ed og ”jobshopper­i” stresser mange virksomhed­er for tiden. Men der er en mulighed for at vaere skarpere på uddannelse­smulighede­rne for de unge mennesker. Vi har i mange år haft fokus på at uddanne og videreudda­nne elever, finansøkon­omer og unge medarbejde­re i øvrigt, hvor de unge hurtigt kommer ud i den virkelige verden. Det er vores erfaring, at det staerke medarbejde­rengagemen­t i høj grad motiveres af, at man meget tidligt giver de unge muligheder.

For nylig har vi faktisk udnaevnt to ledere med et stort landeansva­r, som begge startede deres karriere på gulvet som elever for mange år siden.

Mit opråb er, at man ikke kan finde ”det perfekte match” over natten. Nej, det findes ved en strukturer­et og systematis­k indsats – i banksektor­en med konkrete uddannelse­sforløb for unge mennesker.

Opskriften må vaere, at man i flere brancher etablerer strukturer­ede forløb for de unge, fordi det bygger bro mellem den staerke og talentfuld­e medarbejde­r og en staerk virksomhed.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark