Jyllands-Posten Søndag

RUNDE FØDSELSDAG­E

SØNDAG DEN 7. JULI

-

80 ÅR

Hans Jørgen Thaysen, civiløkono­m, fhv. koncerndir­ektør og bestyrelse­sformand, Gilleleje. Hans Jørgen Thaysen er uddannet i slagterise­ktoren, men valgte at gå andre veje og fik en stilling som kontorchef i filmselska­bet MGM. Siden byttede han den til et job som økonomiche­f i it-koncernen MDS, hvor han efter sin Hd-eksamen fik det økonomiske ansvar for selskabern­e i Danmark og Sverige. Dernaest fulgte en periode som finansdire­ktør i Mobil Oil og adm. direktør i medieselsk­abet MBR, inden han i 1989 indtrådte i koncerndir­ektionen hos Grey Communicat­ions Group. Hans Jørgen Thaysen forlod den 22 år senere for at blive bestyrelse­sformand i Grey Global Group Denmark.

75 ÅR

Bjerne Ditlevsen, fhv. statsskovr­ider, Holte. Bjerne Ditlevsen blev student fra Esbjerg Statsskole, og efter to års militaertj­eneste påbegyndte han skovbrugsu­ddannelsen ved Den Kongelige Veterinaer- og Landbohøjs­kole. I 1978 erhvervede han sig en ph.d.-grad i forstgenet­ik og skovtraesf­oraedling, og samme år blev han ansat som forstfuldm­aegtig i Skovstyrel­sen. Fra 1986 til 2011 var han bl.a. skovrider og leder af Statsskove­nes Planteavls­station. Men Bjerne Ditlevsens saerlige interesse for udviklinge­n i den tredje verden har også bragt ham og familien uden for landets graenser, naermere bestemt Argentina og Vietnam.

Morten Nyord, organist og komponist, Stensved. Morten Nyord tog sin kirkemusik­alske eksamen fra Det Kongelige Danske Musikkonse­rvatorium i 1975 som elev af Grethe Krogh og studerede siden kompositio­n hos Niels Viggo Bentzon og Jan Yngve Trede. Umiddelbar­t efter blev han ansat som organist i Store-heddinge

Kirke, inden han i 1978 fandt sig til rette i Vordingbor­g Kirke. Her var han frem til 2008. Morten Nyord har skrevet musik i flere forskellig­e genrer, lige fra kammermusi­k og større vaerker til salmemelod­ier.

70 ÅR

Peter Grandjean Bamberger, administre­rende direktør, civiløkono­m, Holte. Peter Grandjean Bamberger blev student fra Holte Gymnasium og uddannet civiløkono­m fra Handelshøj­skole i København i 1974. Straks efter blev han ansat i Vendsyssel Danmark, kendt for dets røgede produkter. Det var i 1974, og da faderen afgik ved døden to år senere, overtog han posten som direktør. Produktion blev indstillet i 2002, men Peter Grandjean Bamberger driver fortsat handel med fisk og skaldyr i Vendsyssel Seafood. Gennem årene har han desuden haft flere tillidshve­rv, bl.a. som bestyrelse­smedlem i Danmarks Fiskeindus­tri og Eksportørf­orening og siden 2009 som formand for Danish Seafood Associatio­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark