Jyllands-Posten Søndag

Fuglsang slog knae og øje – »resten skulle vaere okay«

Tourens første etape leverede det forventede drama. Andre stjerner styrtede, og en hjaelper tog den gule trøje.

- Jyllands-postens udsendte medarbejde­r jesper.h.hansen@jp.dk JACOB HAISLUND Jyllands-postens udsendte medarbejde­r jacob.haislund@jp.dk

Der var kaos ved Astana-bussen.

Alle ledte efter den forsvundne Fuglsang. Ikke mindst de danske fans. Han var styrtet med under 20 km til mål. Det så ikke for godt ud.

Så kom ambulancen.

»Han er derinde,« konstatere­de et par tilstedeva­erende fans, da en Astana-mand kom ilende og stak det, der lignede en pose proviant, ind i vognen.

Så blev døren lukket, og kort efter var en af forhåndsfa­voritterne til årets Tour de France blevet kørt vaek fra årets første etape.

En times tid senere kom Jakob Fuglsang let haltende ud af en røntgenlas­tbil et lille stykke fra målstregen.

»Jeg har fået et slag på knaeet og et par sting ved øjet, men resten skulle vaere okay,« sagde han med et lille smil.

Han kaldte styrtet for »uheldigt«, men slog fast, at han ville vaere klar til søndagens holdtidskø­rsel:

»Det kommer ikke til at blive en let dag i morgen, men der er stadig 20 etaper tilbage, så nu må vi se.«

En overrasken­de vinder

Inden da havde Jakob Fuglsang med et blodigt ansigt og en iturevet trøje kaempet sig tilbage til feltet efter sit styrt.

Fire hjaelperyt­tere lod sig hurtigt falde tilbage for at hjaelpe den 34-årige dansker, der også blev tilset fra laegebilen, inden han fortsatte mod mål sammen med resten af feltet.

Og så, umiddelbar­t inden etapens finale, opstod der et massestyrt i feltet, der sendte ryttere som Dylan Groenewege­n i asfalten. Dermed var den hollandske Jumbo-vistastjer­ne ude af finalen i Bruxelles’ gader, hvor holdet blev reddet af lead out-manden Mike Teunissen, som vandt i sin kaptajns fravaer.

Den 26-årige hollaender turde i første omgang ikke at juble over den overrasken­de sejr på grund af de få millimeter, der adskilte ham og Bora Hansgrohe-stjernen Peter Sagan. Det kraevede et målfoto at traeffe afgørelsen, der samtidig sendte Teunissen i den gule førertrøje.

»Jeg havde aldrig forestille­t mig, at jeg skulle stå i den gule førertrøje. Uanset hvad der sker, og selv når jeg traekker mig tilbage, kan de aldrig tage den fra mig,« sagde han efter etapen, inden han ønskede sin holdkammer­at Dylan Groenewege­n god bedring.

Fuglsang var hurtigt oppe

Ja, tabere og vindere. Hver en Tour har dem, hver en etape som regel også. Lørdag aften i en røntgenlas­tbil naer målstregen skulle Tourens laeger finde ud af, hvor store tab Jakob Fuglsang må tage på sig. Sekunder mistede han ikke, men hud og måske mere til.

Det hele begyndte, da nogle ryttere pludselig styrtede foran Jakob Fuglsang og hans holdkammer­ater, mens de var på vej frem. Der var ellers plads nok, fortalte holdkammer­aten Magnus Cort, der ikke selv styrtede, kort efter finalen.

Jakob Fuglsang fløj op uden at spekulere over eventuelle skader. De skulle bare videre – »han kom op og kørte trods alt 15 km, så mon ikke han er okay i morgen,« konstatere­de Cort.

Tilbage ved røntgenvog­nen – en time senere – humpede Jakob Fuglsang ud til en ventende Astana-bil med en forbinding om knaeet og en arm rundt om massøren Cristian Valente, mens danske og udenlandsk­e fotografer sprintede rundt omkring ham.

Så sluttede kaosset foreløbigt for Fuglsang. Søndag kan det begynde igen, når danskeren og resten af Astana ruller ud på årets holdtidskø­rsel.

 ??  ?? Jakob Fuglsang var tydeligvis i smerter efter sit styrt på årets første etape i Tour de France. Foto: Jeff Pachoud/afp 2
Jakob Fuglsang var tydeligvis i smerter efter sit styrt på årets første etape i Tour de France. Foto: Jeff Pachoud/afp 2
 ??  ?? JESPER HAUE HANSEN
JESPER HAUE HANSEN
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark