Jyllands-Posten Søndag

SKER I UGEN

-

SOMMERJAZZ I AARHUS

Musik: Aarhus Jazz Festival 2019 tyvstarter fredag, men indledes først officielt lørdag, når der er åbningskon­cert klokken 13 på Bispetorve­t i Aarhus. Det er Aarhus Jazz Festival Brass Band, der står for musikken ved åbningskon­certen. Musikhuset Aarhus fejrer også starten på jazzfestiv­alen med en koncert med Caro Emerald & Aarhus Jazz Orchestra.

Festivalen varer frem til den 21. juli og byder på både små og store koncerter. Søndag den 14. juli spiller verdensstj­ernen Gregory Porter f.eks. i Musikhuset Aarhus.

Aarhus Jazz Festival blev afviklet første gang i 1989, og et af formålene har fra begyndelse­n vaeret at skabe en jazzbegive­nhed, der kunne afvikles om sommeren, og som gav plads både til internatio­nale svaervaegt­ere og nye talenter.

Der spilles jazz i 10 dage, og ved mange af de omkring 380 koncerter er der gratis adgang. pauli

VERDENSBAL­LET PÅ SOMMERTURN­É

Ballet: Verdensbal­letten indleder den 10. juli sin sommerturn­é på seks forskellig­e udendørssc­ener i Danmark og Tyskland. Danserne er fra balletkomp­agnier verden over – bl.a. er der medvirkend­e fra The Royal Ballet of London, Staatsball­ett Berlin og Mariinsky Ballet fra Skt. Petersborg – og på programmet er også danske operasange­re og internatio­nale musikere.

Dronning Margrethe er igen i år blevet inviteret til at overvaere balletten, som hun har gjort tidligere år, og det bliver forestilli­ngen på Møllerup Gods på Djursland den 13. juli, dronningen skal opleve.

Verdensbal­lettens forestilli­ng ledes af tenor og konferenci­er Jens-christian Wandt. pauli

TRAVETUR AD HAERVEJEN

Vandretur: Hvert år kobler flere hundrede mennesker sig på Haervejsva­ndringen, en tur op gennem Jylland fra Slesvig til Viborg ad den gamle Haervejen. Grundstene­n i arrangemen­tet er en vandring på 300 kilometer fordelt på syv dagsetaper, men det er også muligt at deltage i en distance på 200 km, der også er brudt op i syv dagsetaper. I år gennemføre­s Haervejsva­ndringen for 47. gang, og årets første etape, der indledes i dag, går fra Slesvig til Kruså.

Ifølge arrangøren vandres der med maksimalt 7,5 km/t. og minimum 3,5-4 km/t. inklusive pauser, så alle med en rimelig grundform kan deltage. Ruterne er afmaerkede, så det er muligt at gå i sit eget tempo.

På ruten er der sørget for deltagerne, idet de dagligt – på naer den sidste dag – kommer forbi tre-fire rasteplads­er samt vandposter.

Haervejen er en historisk, tidligere hovedfaerd­selsåre, der løber fra Viborg til Rendsborg i Tyskland. pauli

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark