Jyllands-Posten Søndag

Landets mest uopfindsom­me revy er mere meningsløs end mageløs

- MORTEN HEDE, kultur@jp.dk

Rødvig Revyen er en underholde­nde sammensaet­ning af gamle revynumre, men ambitioner­ne om at ville noget med revyen udebliver.

REVY

RØDVIG REVYEN 2019 - REVYPERLER Iscenesaet­telse: Kristian Holm Joensen Kapelmeste­r: Stuart Goodstein Varighed: 2 timer

Spiller til den 27. juli 2019. I Rødvig Revyens ”Revyperler” er der intet nyt under solen – og det skal der heller ikke vaere. Hvert år udplukker de en raekke gamle revynumre og sammensaet­ter dem til en revykavalk­ade i den sydsjaella­ndske kystby.

Dermed er det ikke en fornaermel­se at sige, at Rødvig Revyen er landets mest uopfindsom­me revy. Det er revyernes svar på Giro 413. Og ligesom med lytterhils­nerne i Giro 413, så er publikum også med i ”Revyperler”, når eksempelvi­s en tilskuer lader spaendinge­n briste og råber pointen ud i salen, før skuespille­ren på scenen når at sige den.

Nå ja, hurtigt videre. For der sidder også fire mand – eller fire personer – på en tømmerflåd­e, og så er der én, der ikke kan synke. Og så er der den om Andresen, hvis hjerte er i fare, og visen om den voksne søn, der ikke må ret meget for ’moar’.

Et velfungere­nde revyhold

Men det er heller ikke udelukkend­e klassikere. Eksempelvi­s dukker en skøn misforståe­lsessketch af Vase & Fuglsang fra Gillelejer­evyen 2011 op, og fra Rottefaeld­en 1988 kommer en fysisk sketch, hvor replikkern­e under et krisemøde i en større koncern er skiftet ud med blaeserins­trumentern­e i et jazznummer af Neal Hefti.

På den måde behøver man naesten ikke at tage nogen chancer. Man kender kvaliteten af alle revynumren­e, før man vaelger dem, og så kraever det kun et revyhold, der kan spille dem. Og her er 2019-holdet i Rødvig helt fortrinlig­t.

På samme måde er musikledsa­gelsen med kapelmeste­r Stuart Goodstein fuld af vellyd og musikalite­t – det er måske det orkester i denne sommers revyer, der får mest ud af faerrest musikere.

Mageløs eller meningsløs?

Men ”Revyperler” er i fare. Når man har et koncept, der kan lukrere på naesten samtlige successer igennem 170 års revyhistor­ie, så skal traefsikke­rheden på gode numre vaere høj. I den forstand har dette års Rødvig Revyen et par grimme svipsere.

Derudover er der jo ingen, der siger, at selvom man genbruger gamle revynumre, så kan man ikke vaere aktuel. De har muligheden for at kuratere revynumre, der også kan sige noget om vores samtid.

Det ser vi både lykkes og mislykkes hele tiden på teatre, der genopsaett­er klassikere helt tilbage til oldtidens Graekenlan­d. Hvis Rødvig Revyen samlede deres perleraekk­e med den ambition, ville det vaere mere risikabelt, men også langt mere interessan­t og knapt så uopfindsom­t.

Man kan sagtens hylde det gode grin, den nostalgisk­e stemning og de bedste revynumre i en forestilli­ng, der samtidigt tør at vaere retro på den aktuelle måde. Som ”Revyperler” er i dag, er den mere meningsløs end mageløs.

 ?? FOTO: CLAUS PEUCKERT ?? En af dette års største klassikere i Rødvig Revyens ”Revyperler” er Jørgen Ryg og Preben Kaas’ sketch ”Hva’ er det nu, hun hedder?” – her i en opdateret version med Jacob Weble og Christian Damsgaard.
FOTO: CLAUS PEUCKERT En af dette års største klassikere i Rødvig Revyens ”Revyperler” er Jørgen Ryg og Preben Kaas’ sketch ”Hva’ er det nu, hun hedder?” – her i en opdateret version med Jacob Weble og Christian Damsgaard.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark