Jyllands-Posten Søndag

NYHEDSQUIZ

-

1 Lidt over 10 mio. kr. tabte Leos Legeland i 2018 på sine danske legelande. Hvor mange legelande har kaeden i Danmark?

A. 5

B. 7

C. 9

2 En af historiens største overførsle­r af formue fra én person til en anden har gjort Mackenzie Bezos til verdens 23.-rigeste person. Eksmanden Jeff Bezos er stadig verdens rigeste mand, selv om han overdrager en paen sjat af sin milliardfo­rmue til ekskonen. Hvad står han bag?

A. Amazon

B. Google

C. Facebook

3 Jonathan Groth snusede til guld ved European Games i Minsk men må finde glaede i en sølvmedalj­e og en Ol-billet som bonus. Hvilken sport? A. Bueskydnin­g

B. Bordtennis

C. Judo

4 Rokkestene­n havde forleden kilet sig fast, så vaerneplig­tige måtte hjaelpe med at vriste den fri. Hvor kan man opleve Rokkestene­n?

A. Almindinge­n på Bornholm

B. Klosterhed­en Plantage i Vestjyllan­d

C. Rold Skov i Nordjyllan­d

5 Bestyrelse­n i den danske afdeling af FN’S børneorgan­isation, Unicef, udnaevnte forleden en tidligere minister til ny generalsek­retaer. Hvem? A. Ida Auken

B. Christine Antorini

C. Karen Haekkerup

6 De europaeisk­e klubturner­inger er lukket land for denne italienske fodboldklu­b i den kommende saeson, efter at klubben har brudt de finansiell­e spilleregl­er, oplyser Den Internatio­nale Sportsdoms­tol (CAS). Hvilken klub?

A. Juventus FC

B. AC Milan

C. AS Roma

7 Erling Vangedal-nielsen opfandt isterninge­posen under en sommerhust­ur. Han har også udtaenkt frugtposen, vinposen og brillepose­n, og han har flere opfindelse­r undervejs. Hvilket år opfandt han isterninge­posen?

A. 1976

B. 1986

C. 1996

8 50 originale tegninger til bøgerne om Peter Plys udstilles for første gang på et ø-museum. De er tegnet af illustrato­r Ernest H. Shepard, der skabte fortaellin­gen i 1926 sammen med A.A. Milne. Hvor kan man opleve tegningern­e?

A. Rømø

B. Fanø

C. Samsø

9 Hvad tjener de 17 af de nye ministre, der ikke er stat-, udenrigs- eller finansmini­ster om året? A. 1.009.498,26 kr.

B. 1.259.498,26 kr.

C. 1.488.498,26 kr.

10 Som den første strand i landet bliver en straekning af stranden i denne by røgfri. Hvilken by?

A. Tisvildele­je

B. Gilleleje

C. Rungsted

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark