Jyllands-Posten Søndag

Mørkt og utrygt byrum bag Strøget skal forandres

En ny lokalplan laegger op til bolig- og erhvervsbe­byggelse i det historiske område ved Ferdinand Sallings Straede og Fiskergade i Aarhus C.

- TRILLE SKØTT-JENSEN Lokalavise­n Aarhus jpaarhus@jp.dk

En lokalplan for et stort projekt, der skal forvandle et mørkt byrum til et lyst med bolig- og erhvervsbe­byggelse, er netop sendt i høring. Det har byrådet i Aarhus vedtaget.

»Ingen tvivl om, at det er et byggefelt, hvor der kan laves noget spaendende. Om det er det her, eller det skal tilrettes, må vi finde ud af. Vi vil meget gerne sende det her forslag ud til høring og så høre naboer og involvered­e i området, hvad de reelt mener om det forslag, der ligger her,« sagde Ango Winther (S).

Enhedslist­en udtrykte bekymring for byggetaeth­eden, men stemte også for, og så blev det vedtaget at sende lokalplan 1089 i høring.

Fra utrygt til trygtområd­et

er det historiske Ferdinand Sallings Straede og Fiskergade. Det er her, hvor Posthussmø­gen går, og området er mørkt og kan virke en smule utrygt. Det skal lokalplane­n lave om på ifølge arkitekt Anders Preht Jensen fra Aarhus Kommune.

»Det har vaeret et hengemt byrum i mange år, så det skal vaere med til at skabe mere tryghed. Det bliver et nyt byrum. Der kommer nye belaegning­er, nye traeer og ny belysning i forbindels­e med aftalen. Vi vil forvandle en bagside til en forside. Det er en bagside af gågaden, som bliver omdannet for at skabe liv og opholdsare­aler,« siger han.

Aarhus Kommune er bygherre samme med private ejere i området, og der skal gives plads til at bygge fem etager i højden. Med en ekstra etage som tagterrass­e, altså i alt seks etager.

»Det skal vaere en blanding mellem erhverv og boliger. Ønsket er at få trukket butikkerne fra Søndergade om mod Ferdinands Sallings Straede,« siger Anders Precht Jensen.

Butikker skal vaere i de nederste tre etager. Private skal bo højere oppe.

Ønsket er at få trukket butikkerne fra Søndergade om mod Ferdinands Sallings Straede

Kan vedtages sidst på året

Planen sendes ud i offentlig høring, hvor naboer og borgere kan komme med indsigelse­r og/eller idéer til aendringer til projektet. Projektet blev allerede drøftet sidste år på et borgermøde, hvor ønsker til det nye byrum i Ferdinands Sallings Straede var omdrejning­spunktet.

Hvis alt går efter planen, kan projektet vedtages i november/december.

Anders Precht Jensen, arkit

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark