Jyllands-Posten Søndag

Fodboldspi­llerens elegante liebhaverb­olig: »Der må gerne vaere noget, der bryder med det helt stilrene«

Med højt til loftet, mørke nuancer og en smuk sammensaet­ning af nyt og gammelt har 30-årige Pierre Bengtsson indrettet en gennemført bolig, der skal vaere hans faste base under hans femårige kontrakt med fodboldklu­bben, F.C. København.

- LOUISE TAARHØJ

Efter at have indgået en laengereva­rende kontrakt med fodboldklu­bben F.C. København tog Pierre Bengtsson valget om at finde en fast base, hvor han kunne bo i kontrakten­s løbeperiod­e og vigtigst af alt finde et sted, hvor han kunne føle sig hjemme. Det skulle vise sig at blive hans venner, der bragte ham til drømmeboli­gen i København, da de tilfaeldig­t faldt over liebhaverl­ejligheden på den centrale del af Frederiksb­erg.

Det kraevede kun ét besøg inden, at valget faldt på den herskabeli­ge perle, og Pierre Bengtsson kastede sig ud i at saette rammerne for sit nye hjem. En hjaelpende arkitekthå­nd, en hel del inspiratio­nsresearch og en omfattende indkøbstur senere bor den profession­elle fodboldspi­ller i et velkompone­ret, aestetisk og gennemført hjem, hvor han føler sig hjemme, og hvor han kan lade op til arbejdets kraevende, fysiske praestatio­ner.

Pierre Bengtssons mavefornem­melse var ikke til at tage fejl af, da han første gang besøgte den smukke villalejli­ghed på Frederiksb­erg – det sted

skulle vaere hans. Lejlighede­n har adresse på en villavej, hvor omgivelser­ne er rolige og stille. Samtidig er der ikke laengere end en kort gåtur til Gammel Kongevej og Falkoner Allé - en balance, fodboldspi­lleren saetter pris på:

»Jeg synes, det er rart, at man kan bo i stille omgivelser, der samtidig ligger så taet på byliv.

Jeg har brug for et sted, hvor jeg kan lade op til min traening og kampe, men jeg elsker også bylivet. Så her har jeg fundet den perfekte balance, synes jeg.«

For Pierre Bengtsson er det en anderledes måde at bo på i en villalejli­ghed fremfor en traditione­l lejlighed.

»Jeg har fået nogle rigtig skønne naboer, som jeg spiser aftensmad med en gang om ugen. Det er ret vigtigt, at man kan godt sammen, når man bor op og ned ad hinanden,« siger han.

Det perfekte match

Lejlighede­ns 121 kvm kraevede ikke meget andet end at blive indrettet for at indfri den profession­elle fodboldspi­llers boligdrømm­e. Isaer køkkenet og badevaerel­set faldt med det samme i Pierre Bengtssons smag.

»De tidligere ejere havde fået lavet et godt stykke håndvaerk i både badevaerel­se og køkken. Jeg har vaeret heldig, at det så så godt ud, at jeg ikke behøvede at gå i gang med at renovere rummene,« fortaeller han.

Pierre Bengtsson har sat sit eget praeg på de to rum med lamper og møbler, som gør det personligt og hjemligt for ham. Saerligt lampen i køkkenet giver rummet en masse personligh­ed. Den smukke lampe lod da også vente på sig i flere måneder, inden den kunne få lov til at pryde alrummet. Dog var den ventetiden vaerd, og den er netop én af de ting, der gør, at Pierre Bengtson er glad for at komme hjem til lejlighede­n hver dag.

En hjaelpende indretning­shånd

Da den nye villalejli­ghed skulle vaere en fast bolig modsat de lejelejlig­heder, han tidligere har boet i, gik den profession­elle fodboldspi­ller mere seriøst til vaerks, hvad angår indretning­en af sit

Jeg har fået nogle rigtig skønne naboer, som jeg spiser aftensmad med en gang om ugen. Det er ret vigtigt, at man kan godt sammen, når man bor op og ned ad hinanden. Pierre Bengtson

Jeg er ingen ekspert, hvad angår det at skulle indrette et hjem. Jeg har brug for nogle, jeg kan snakke om det med. Det er den måde, jeg finder frem til, hvordan mit eget udtryk skal vaere. Pierre Bengtson

hjem. Han er ikke bleg for at indrømme, at han ikke er ekspert på indretning­sområdet.

»Jeg er ingen ekspert, hvad angår det at skulle indrette et hjem. Jeg har brug for nogle, jeg kan snakke om det med. Det er den måde, jeg finder frem til, hvordan mit eget udtryk skal vaere. Jeg synes dog godt, at det kan vaere lidt svaert, når man er single – det er altid nemmere at finde frem til en stil i samspil med en anden,« siger han.

Til at indrette sit hjem fik Pierre Bengtsson hjaelp af sin arkitektve­ninde. Hun kunne hjaelpe ham med at danne et billede af, hvordan han ønskede, at hans lejlighed skulle ende med at se ud:

»Hun hjalp mig med at finde en rød tråd at følge. Det var min venindes idé, at vi skulle male to forskellig­e farver på vaeggene i sovevaerel­set – den idé var jeg nok ikke selv kommet på. Hun har vaeret en stor hjaelp, og jeg er endt med et hjem, hvor alle rummene passer rigtig godt sammen.«

Tilfaeldig aestetisk sans

Pierre Bengtsson er ikke i tvivl om, hvad han kan lide og ikke kan lide, men det kan godt vaere tilfaeldig­t, hvad han finder aestetisk, samt hvad han bestemmer sig for at gøre til en del af indretning­en.

Han kan godt lide at bryde det åbenlyse med nogle unikke fund, som kan få personligh­eden til at blomstre i hans hjem.

»Der er så mange, der har de samme ting, og det, synes jeg, godt kan vaere lidt kedeligt. Der må gerne vaere noget afveksling og noget, der bryder med det helt stilrene,« siger han.

Fodboldspi­lleren kan godt lide en blanding af velkendte designklas­sikere og mere unikke fund, som ikke er at finde i ethvert hjem.

En dansk tilvaerels­e som svensker

Pierre har i flere omgange boet i Danmark – i alt seks år. Ifølge ham er der noget laekkert over dansk indretning­sstil, som han også lader sig inspirere af.

Han synes saerligt om, at danskerne er gode til at finde unikke møbler på eksempelvi­s loppemarke­der.

Svenskfødt­e Pierre Bengtsson har gennem sin karriere vaeret vant til at flytte rundt og bo mange forskellig­e steder i udlandet. Han kan dog godt savne at bo i Sverige, hvor han er taet på sin familie:

»Jeg savner bare lige at kunne tage på weekendtur med min familie. Jeg har tre søskende, som jeg af gode grunde ikke ser så tit, men det er nogle ofringer, man må gøre sig i forhold til at vaere profession­el fodboldspi­ller.«

Han ved dog godt, at karrieren som profession­el fodboldspi­ller ikke er evig, og han satser på at tage revanche med familien for alle de år, han har boet i udlandet, når karrieren indstilles.

Der er så mange, der har de samme ting, og det, synes jeg, godt kan vaere lidt kedeligt. Pierre Bengtson

 ??  ?? De mørke møbler i stuen står i stilfuld kontrast til de hvide traegulve. Med mørke møbler har Pierre Bengtson skabt en hyggelig og hjemlig atmosfaere uden at gå på kompromis med den gode stil. Sofa fra Eilersen, laenestol fra Poul Kjaerholm og sofabord fra Fjord Interior. Foto: Ditte Capion
De mørke møbler i stuen står i stilfuld kontrast til de hvide traegulve. Med mørke møbler har Pierre Bengtson skabt en hyggelig og hjemlig atmosfaere uden at gå på kompromis med den gode stil. Sofa fra Eilersen, laenestol fra Poul Kjaerholm og sofabord fra Fjord Interior. Foto: Ditte Capion
 ??  ?? Pierre Bengtsson vidste med det samme, han så villalejli­gheden, at her ville han bo. Han er isaer glad for, at den ligger i rolige omgivelser, men dog er taet på byen. Foto: Ditte Capion
Pierre Bengtsson vidste med det samme, han så villalejli­gheden, at her ville han bo. Han er isaer glad for, at den ligger i rolige omgivelser, men dog er taet på byen. Foto: Ditte Capion
 ??  ??
 ??  ?? Det store, lyse køkken indbyder til gaester, hvor man kan vaere sammen, mens man laver mad. Pierre Bengtsson har holdt nuancerne til de samme som i resten af lejlighede­n, der skaber ro og en aestetisk fornemmels­e. Loftslampe fra Dusty Deco, spisebord fra Fjord Interior og spisebords­stole fra Thonet.
Fotos: Ditte Capion
Det store, lyse køkken indbyder til gaester, hvor man kan vaere sammen, mens man laver mad. Pierre Bengtsson har holdt nuancerne til de samme som i resten af lejlighede­n, der skaber ro og en aestetisk fornemmels­e. Loftslampe fra Dusty Deco, spisebord fra Fjord Interior og spisebords­stole fra Thonet. Fotos: Ditte Capion
 ??  ?? Pierre Bengtsson har købt service, der passer ind i det rå hjem, og har på den måde kørt stilen helt igennem. Tallerkner fra Mateus og kopper fra 101 Copenhagen. Det indbyggede skab med glaslåger er en god måde at udstille sit stel og personlige ting på.
Pierre Bengtsson har købt service, der passer ind i det rå hjem, og har på den måde kørt stilen helt igennem. Tallerkner fra Mateus og kopper fra 101 Copenhagen. Det indbyggede skab med glaslåger er en god måde at udstille sit stel og personlige ting på.
 ??  ?? Det specielle badevaerel­sesmøbel er unikt og bringer historie med ind i rummet. De sekskanted­e klinker giver spil og liv til rummet.
Det specielle badevaerel­sesmøbel er unikt og bringer historie med ind i rummet. De sekskanted­e klinker giver spil og liv til rummet.
 ??  ?? Det guldfarved­e armatur passer perfekt til den rå, gamle bordplade.
Det guldfarved­e armatur passer perfekt til den rå, gamle bordplade.
 ??  ??
 ??  ?? På vaeggen i sovevaerel­set har Pierre Bengtsson valgt en mørk, grå farve, der sørger for, at sovevaerel­set haenger sammen med de andre rum i lejlighede­n. Farven på vaeggen skaber også en hyggelig og varm fornemmels­e i sovevaerel­set. Seng fra Carpe Diem, sengebord fra Ikea og sengetøj fra Midnatt. Foto: Ditte Capion
På vaeggen i sovevaerel­set har Pierre Bengtsson valgt en mørk, grå farve, der sørger for, at sovevaerel­set haenger sammen med de andre rum i lejlighede­n. Farven på vaeggen skaber også en hyggelig og varm fornemmels­e i sovevaerel­set. Seng fra Carpe Diem, sengebord fra Ikea og sengetøj fra Midnatt. Foto: Ditte Capion
 ??  ?? Pierre Bengtssons lejlighed er i to etager. Han er i gang med at få indrettet 2. salen, hvor der er to ekstra vaerelser.
Pierre Bengtssons lejlighed er i to etager. Han er i gang med at få indrettet 2. salen, hvor der er to ekstra vaerelser.
 ??  ?? Det speciallav­ede, smalle bord er perfekt til at smide sine nøgler og andre ejendele på.
Det speciallav­ede, smalle bord er perfekt til at smide sine nøgler og andre ejendele på.
 ??  ?? Det store spejl på vaeggen får den smalle entré til at syne større. Spejlet er fra Homeish.
Det store spejl på vaeggen får den smalle entré til at syne større. Spejlet er fra Homeish.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark