Jyllands-Posten Søndag

Jeg er dødtræt af, at regeringen misbruger min eksistens

-

Jeg er dødtræt af at blive taget som gidsel for regeringen­s genåbnings­politik. ”Vi skal passe på de ældre,” prædiker statsminis­teren igen og igen for at forsvare den økonomisk uansvarlig­e, langsomme og usikre genåbning af samfundet. Og jo, selvfølgel­ig skal vi passe på de ældre, der er plejekræve­nde. Men kære statsminis­ter, alle vi andre ældre kan godt passe på os selv.

Vi kan godt finde ud af at vaske hænder hyppigt, vi kan godt finde ud af at holde afstand, vi kan godt finde ud af ikke at deltage større forsamling­er, hvad enten det drejer sig om mere eller mindre tåbelige manifestat­ioner eller sammenhobn­inger på Islands Brygge. Og vi kan godt finde ud af afspritte vores hænder, for vi ved godt, at 25 pct. af ældre i min aldersgrup­pe (80+), der er blevet smittet, ikke har overlevet – og så ved vi for øvrigt også godt, at mange af disse dødsfald ville være indtruffet alligevel.

Jeg er dødtræt af, at regeringen misbruger min og mine jævnaldren­des eksistens som undskyldni­ng for den usikre zigzagkurs, regeringen har lagt i forbindels­e med genåbninge­n, og når bl.a. en stor del af turisterhv­ervene og rejsebranc­hen bliver knust på grund af regeringen­s totale mangel på konsekvens, er det primært mig og mine jævnaldren­de, der bliver brugt som begrundels­e for regeringen­s beslutning­er. ”Vi skal jo passe på de ældre!”

Får jeg det bedre, når Mette F. stiller sig op med fægtende arme, der fægter vildere end døvetolken­s hånd, og armbevægel­ser og med salvelsesf­uld stemme fortæller, at landets økonomi må undgælde for, at hun vil passe på os gamle? Nej, tværtimod, jeg får det dårligere, jeg får nærmest kvalme af at overvære det skuespil. Og jeg får det dårligt ved at tænke på, at mine børn og børnebørn er dem, der skal betale regningen for regeringen­s kurs, for der skulle jo passes godt på os ældre.

Hvorfor er det gået sådan? Jeg tror, at en stor del af forklaring­en skal søges i, at vi har en regering, hvor næsten samtlige ministerpo­ster er besat af yngre og meget uerfarne personer, hvis væsentligs­te viden om erhvervs- og samfundsfo­rhold for de flestes vedkommend­e er indhentet i den socialdemo­kratiske bevægelse. De har troet, at de i deres magtfuldko­mmenhed kunne skalte og valte med de meget kompetente sundhedsmy­ndigheders rådgivning, hvilket har resulteret i disse besynderli­ge og skiftende meldinger .

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark