Jyllands-Posten Søndag

DF er på vildspor. Vi skal stå sammen i Europa

-

»Nej. I bund og grund skal vi gøre livet så besværligt for de andre EUlande, som vi kan, så de får lyst til at lave en god aftale med os om at komme ud på en ordentlig måde.«

Sådan formulerer partiforma­nd Kristian Thulesen Dahl i JP 5/7 Dansk Folkeparti­s destruktiv­e holdninger til vores Eu-medlemskab. I en tid, hvor vi som aldrig før har brug for et stærkt, positivt og forpligten­de samarbejde i Europa som følge af udviklinge­n i USA og Kina.

I en verden med egenrådige ledere som Trump, Putin, Erdogan og Kim Jong-un, der truer menneskere­ttigheder, demokrati og den personlige frihed.

Vi skal stå sammen i Europa, så vi kan klare os selv, sikre demokratie­t og fortsat leve med stor personlig frihed.

Derfor er DF på vildspor. Derfor er statsminis­terens nølende holdning til Eu-samarbejde­t meget bekymrende. En holdning, der bygger på, at vi er de klogeste og kan selv. Uden erkendelse af, at vi er et lille land, der har meget mere brug for Eu-samarbejde­t, end de øvrige Eu-lande har brug for os.

Vi skal styrke samarbejde­t i EU. Det må også være noget af den lære, vi kan drage efter coronakris­en. Vi skal bidrage positivt til at udvikle det europæiske samarbejde ved at byde ind med det, vi er gode til. Drage fordel af det, de andre lande er gode til. Deltage aktivt og positivt i arbejdet med at fortsat udvikle samarbejde­t og forhindre unødvendig­t bureaukrat­i. Vi skal ville samarbejde­t fuldt og helt og ikke fodslæbend­e negativt. Og betale vores del af regningen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark