Jyllands-Posten Søndag

Enhver kan assimilere sig, hvis man vil

-

I et indlæg i JP 8/7 gør Niels Jørgen Lindtner (NJL) sig tanker om menneskets racer. NJL refererer til en forsker af ukendt navn, som 1/7 i JP anfører, at menneskeli­ge racer ikke findes. NJL er uenig i dette, og det er jeg også. NJL anfører fornuftigt, at hvis der ikke findes menneskeli­ge racer, hvorfor så have en racismepar­agraf? Personligt har jeg altid ønsket denne paragraf afskaffet, men er usikker på, om NJL vil det samme. NJL mener, at tidens aktuelle racekonfli­kter skal løses ved studiet af raceforske­lle, som vil give omgivelser­ne viden til at kunne indrette sig efter den enkelte races tilbøjelig­heder.

Heri er jeg dybt uenig. Enhver race kan let assimilere sig i enhver anden races levevilkår, lovgivning, sameksiste­ns osv., hvis den altså ønsker det. Det er kun medbragt religion og kultur, der hindrer dette, og kun hvis racen afviser at modificere disse to levevilkår. Den racisme, som desværre pågår i Danmark, udøves i udgangspun­ktet ikke af etniske danskere, men af indkomne fremmede, som netop ikke ønsker at assimilere sig pga. rigid religion og kultur.

Disse ting sker, når der ikke er profitpres på de ansatte. det vil sige, når det er fuldstændi­g ligegyldig­t for det endelige mål, den månedlige løncheck, hvordan man udfører sit arbejde.

SØREN PIND, TIDL. MF FOR VENSTRE OG MINISTER, OM PLEJEHJEMS­SAGEN I AARHUS KOMMUNE. I BERLINGSKE

Komik har det svært med censur. Derfor ligger det helt naturligt til komikere at udfordre en bevægelse, der siger, at man ikke må gøre grin med det ene og det andet.

TORBEN SANGILD, JOURNALIST OG KUNSTANMEL­DER, OM KRÆNKELSES­KULTUR. TIL KRISTELIGT DAGBLAD

SKRIV ET INDLÆG

Send gerne et indlæg til Jyllands-posten på debat@jp.dk Læs kravene på jp.dk/kontakt/debat

DELTAG I DEBATTEN PÅ NETTET

Find alle disse indlæg og flere til på jp.dk/debat, og skriv din mening i kommentarf­eltet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark