Jyllands-Posten Søndag

RUNDE FØDSELSDAG­E

-

80 ÅR

Arne Jensen, fhv. direktør, cand.scient., Horsens. Efter afsluttet uddannelse som skolelærer på Seminariet i Gedved valgte Arne Jensen at blive cand.scient. i biologi. Kort herefter blev han ansat ved Botanisk Institut på Aarhus Universite­t, hvor han bl.a. var institutbe­styrer, prodekan og medlem af universite­tets konsistori­um. Efter 17 år i universite­tsverdenen blev Arne Jensen afdelingsl­eder ved Forsknings­center Risø. Her var han i 10 år, inden han blev ansat som adm. direktør ved Danmarks Jordbrugsf­orskning. Efter fem år fortsatte han som konsulent ved Forsknings-, Fødevare- og Miljøminis­teriet, hvorefter han blev seniorrådg­iver for rektoren på Syddansk Universite­t. Her var han indtil sin pension i 1969. Nu er han på frivillig basis involveret i lokalpolit­ik i Horsens Kommune som medlem af Landsbyråd­et, Det Grønne Råd og som formand for Centerråde­t ved det lokale plejehjem.

75 ÅR

Arne Villumsen, professor emeritus, lic.scient., Hillerød. Arne Villumsen er uddannet lic.scient. og har gennem mange år fungeret som professor i geologi ved Danmarks Tekniske Universite­t. Her har hans job særligt handlet om med egne ord at give geologien plads i de ingeniørst­uderendes kundskaber. Bl.a. har han haft en række ekskursion­er til lande som f.eks. Slovakiet for bl.a. at se, hvordan minedrift foregår. Arne Villumsen har altid haft en særlig interesse for Grønland og var derfor en del af at få oprettet ingeniørud­dannelsen Center for Arktisk Teknologi for danske og grønlandsk­e studerende. Gennem årene har Arne Villumsen undervist både teknikere, gymnasielæ­rere og folkeskole­r i geologien, men aktuelt står dagene mest på børnebørn, friluftsli­v og venner.

60 ÅR

Herbert Nathan, rådgiver, Liseleje. Herbert Nathan indledte sin karriere i Price Waterhouse kort efter endt cand.merc.uddannelse. Censoren på hans hovedopgav­e var på det tidspunkt partner i PW og var så imponeret over opgaven, at han tilbød Herbert Nathan job med det samme. Han fortsatte senere som partner i PW indtil 2002, hvor han etablerede rådgivning­svirksomhe­den Herbert Nathan & Co. Efter at have udvidet virksomhed­en til også Sverige og Norge valgte han i 2016 at sælge virksomhed­en til franske Devoteam, hvor han i dag fortsat er. Fritiden bruges med hustruen Lene, parrets tre børn og to børnebørn og med gode venner og et fortsat stort netværk. Herbert Nathan har en forkærligh­ed for egen vin og særligt flødebolle­r efter faren og farfarens flødebolle­virksomhed – og begge dele bliver derfor naturligvi­s en del af den runde fødselsdag­sfejring.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark