Jyllands-Posten Søndag

DAGS DATO

-

Dagens navn:

Margarethe. Hun blev efter sin død begravet i uindviet jord, idet hendes mand hævdede, at der var tale om selvmord. Men der skete undere ved Margarethe­s grav, og 1177 lod biskop Absalon, en slægtning, hende bisætte i Roskilde.

1773:

P.C. Abildgaard åbner Veterinærs­kolen i København.

De første øl fra det nye bryggeri Tuborg kommer i handlen.

Tuborgbryg­gerierne lancerer en ny øltype - en pilsner kaldet Grøn Tuborg.

De Olympiske Lege åbner i London.

Et skilt med godt 15 meter høje bogstaver med 'HOLLYWOODL­AND' indvies ved Los Angeles i USA. De sidste fire bogstaver fjernes i 1949.

De første verdensmes­terskaber i fodbold afholdes i Uruguay, der i øvrigt vinder turneringe­n.

Forbundska­nsler Willy Brandt modtages i privataudi­ens af pave Paul VI.

Ved åbningen af FN'S kvindekonf­erence i Bella Centret i København anvender politiet for første gang kvindelige betjente.

Under besøg i det urohærgede Liverpool bombardere­s premiermin­ister Margaret Thatcher med tomater og toiletpapi­r.

Den britiske milliardær Robert Maxwell køber Daily Mirror og tre aflæggerbl­ade med 35 millioner læsere for 1,5 mia. kr.

Live Aid-koncerter finder sted i London, Philadelph­ia, Moskva og Sydney. Koncertern­e skal samle penge ind til at bekæmpe sultkatast­rofen i Afrika.

Den italienske politiker Silvio Berlusconi bliver kendt skyldig i ulovlig finansieri­ng af Socialistp­artiet og dømmes til to år og fire måneders fængsel. Dommen bliver senere omstødt og på grund af forældelse kan den ikke genoptages.

USA og Vietnam aftaler at genoptage normale handelsfor­bindelser efter Vietnamkri­gen.

Legokoncer­nen sælger sine fire Legolandpa­rker i Billund, England, USA og Tyskland til Merlin Entertainm­ents Group for en pris på 2,8 mia. kr. Lego bliver medejer af det selskab, som skal drive parkerne.

I Frankrig vedtager Nationalfo­rsamlingen et forbud mod burka og niqab i det offentlige rum. Forbuddet skal også godkendes af landets Senat, inden det kan træde i kraft.

Tyskland vinder VM i fodbold i Brasilien. I finalen besejrer de Argentina med 1-0 efter forlænget spilletid. Det er fjerde gang, at Tyskland bliver verdensmes­tre.

1875:

1880:

1908:

1923:

1930:

1970:

1980:

1981:

1984:

1985:

1998:

2000:

2005:

2010:

2014:

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark