Jyllands-Posten Søndag

Hestekræft­er og ekstra kræfter i køkkenet på Det Grønne Museum

-

Der er både hestekræft­er, trækkræfte­r og ekstra kræfter i køkkenet på Det Grønne Museum denne sommer.

Det skyldes, at museet i Auning har fået 150.000 kr. til ekstra sommerform­idling. De 100.000 kr. til ”Hestekræft­er” kommer fra Norddjurs Kommunes kasse for sommerakti­viteter for børn, de resterende fra Food Organisati­on of Denmark til ”Bliv køkkenklog med køkkenchef­en”.

Hestekræft­erne kommer både fra heste og traktorer. Hestevogne­n står klar til at give ture, kusken til at snakke, og hesten til at klappe, oplyser museet. Er man mere til de benzindrev­ne, kan man på nærmeste hold opleve et bredt udvalg af traktorer og høre traktormek­anikere fortælle om dem. ”Hestekræft­er” foregår hver tirsdag og søndag kl. 11-15 frem til uge 32.

Det er også i uge 32 – den 3.-6. august kl. 11-15 – at køkkenchef Rune Lund Sørensen fra Restaurant Hærværk i Aarhus tager gæsterne med i museets store historiske køkkenhave for at smage, dufte og udvælge grøntsager, inden han tilbereder dem i Madens Hus og byder på tips, tricks og smagsprøve­r til både børn og voksne.

Det koster denne sommer 50 kr. for voksne at komme på museet, børn under 18 år er gratis.

 ??  ?? Snart flytter Aarhus Kommune 32 p-automater væk fra midtbyen. En gadekampag­ne skal dog sørge for, at aarhusiane­rne bliver bedre til at benytte mobilapps, når der skal betales for parkering.
Foto: Casper Dalhoff
Snart flytter Aarhus Kommune 32 p-automater væk fra midtbyen. En gadekampag­ne skal dog sørge for, at aarhusiane­rne bliver bedre til at benytte mobilapps, når der skal betales for parkering. Foto: Casper Dalhoff

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark