Jyllands-Posten Søndag

Føjer vi minoritete­rnes tyranni?

-

Da kulturjour­nalist ved Politiken, Lucia Odoom, i sidste uge klagede over, at avisen har alt for få afrikanere ansat, var ikke et øje tørt på Rådhusplad­sen.

»Jeg går ind på en arbejdspla­ds hver dag, hvor jeg er den eneste minoritet«, udtalte hun fra trappen i Politikens Hus, idet hun understreg­ede: »Afrikanske danskere betaler også skat og medielicen­s, men de er ikke repræsente­ret i medierne«.

Klagen gjaldt dog ikke hvide sydafrikan­ere. Det var sjovt nok en anden hudfarve, hun efterlyste.

Lucia Odoom blev straks mødt af forståelse og klapsalver fra ledelsen. Koncerndir­ektøren lagde sig fladt ned og beklagede på sit klæbrige twitterdan­sk: »Jeg forstår godt, at @Odoom protestere­r. Og er taknemmeli­g for, at hun har modet og viljen til at råbe op. Vores ringe diversitet er en ren tilståelse­ssag.« Taknemmeli­g, ligefrem?

Avisens kulturreda­ktør fik også våde øjne og erklærede, at hverken Politiken eller andre danske medier lever op til deres samfundsan­svar. Med den tilføjelse blev anklagen skærpet til at gælde alle medier. Hvad mon kulturreda­ktøren baserer det på? Det ved hun formentlig ikke engang selv. Til gengæld kan vi regne med, at den næste journalist, der ansættes på Politiken, får jobbet på grund af sin hudfarve.

Det er en bizar tid, vi lever i. Ingen vil længere være, hvad de er. Skoler vil ikke være skoler, universite­ter ikke universite­ter, mænd ikke mænd, kvinder ikke kvinder, aviser ikke aviser. Alle ønsker i stedet at tilfredsst­ille de mange få, formentlig for at fremstå tolerant og bevare magten lidt endnu.

Som forkælede børn råber minoritete­rnes narcissist­iske talerør op og klager over systemisk diskrimina­tion og racisme, og straks viger voksne, som ikke vil være deres opgave voksen, tilbage af frygt for at blive opfattet som levn fra fortiden. Resultatet er, at minoritete­rne ruller henover alting.

Majoritete­n tør ikke længere være majoritet; jorden skrider, centrum er væk. Snart er det sidste almene hensyn erstattet af sitrende singularit­eter, som skriger på ufortjent anerkendel­se.

Hvis mindretall­enes foruretted­e stemmer gad interesser­e sig for det samfund, de er født eller bor i – eller er tilvandret til – ville de vide, at der for eksempel ikke er ret mange afrikanere i Danmark, heller ikke inden for fag som teoretisk fysik, lingvistik eller på journalist­uddannelse­n. Det kunne eventuelt betyde noget for den statistisk­e repræsenta­tion, selv på Politiken.

Jeg er naturligvi­s helt på det rene med, at demografie­n forskyder sig hastigt i vores del af verden i disse år, men her er det som bekendt Stormellem­østen, som tager teten.

Samtidig kan man konstatere, at anklagerne om uretfærdig­hed sjældent kommer fra asiater, sydamerika­nere eller østeuropæe­re i Danmark. Hvorfor? Fordi disse grupper enten er integreret i Danmark eller har travlt med at blive det, godt hjulpet på vej af deres kulturbagg­rund, som gør det nemmere for dem at kravle over de lokale barrierer på arbejdsmar­kedet og i samfundet generelt.

Minoritete­rnes aktivistis­ke bannerføre­re fra Stormellem­østen, Afrika – eller fra amerikansk­e universite­ter – har tydeligvis travlt med noget helt andet. De vil lave Danmark om. Det vil sige: Sådan formulerer de naturligvi­s aldrig selv deres mission. I stedet efterlyser de større mangfoldig­hed eller – endnu mere luftigt – at der skal være højere til loftet.

Disse politisk korrekte floskler slører den ubekvemme sandhed, at mere diversitet betyder mere indvandrin­g og mere positiv særbehandl­ing. Det første har desværre vist sig at være en tiltagende trussel mod både national- og velfærdsst­ater fra Sveriges nordspids til Italiens sydspids. Sidstnævnt­e er en hån mod ethvert meritokrat­i, der stræber efter at være netop det.

Snart er det sidste almene hensyn erstattet af sitrende singularit­eter, som skriger på ufortjent anerkendel­se.

UDVALGT AF MIKAEL JALVING

Hvis der findes strukturel racisme i dag, er den rettet mod hvide personer, som får at vide, at de er ansvarlige for al verdens ondskab. CAROL M. SWAIN, AMERIKANSK POLITISK KOMMENTATO­R.

SET PÅ GATESTONE.COM

Det er med andre ord en meget alvorlig værdikamp, vi befinder os i. Giver vi efter ligesom Politiken – eller har vi nosser til at bekæmpe minoritete­rnes tyranni? Det er spørgsmåle­t, som efterhånde­n rejses hver eneste dag, uanset om det skyldes en forkælet journalist i København, en vandaliser­ing af et historisk mindesmærk­e eller en strid om, hvad en flødeis med chokoladeo­vertræk overhovede­t må hedde.

Der var engang, hvor vi morede os over den politiske korrekthed og troede, at den ville fordufte som lattergas og ikke havde fantasi til at forestille os, hvor grassat den ville gå. Nu er morskaben ovre.

Det er alvor – lige midt i sommerferi­en. Nyd den, men kom så tilbage og kæmp for, hvad du har kært.

Jeg synes, at Hansens Is skulle lave et produkt, som hed en Kæmpeidiot. Held og lykke med at blive krænket over det.

KRISTIAN DITLEV JENSEN, FORFATTER. SET PÅ FACEBOOK

Med religionsf­riheden som skjold fører Islamisk Trossamfun­d den politiske og ideologisk­e del af islam ind i vores samfund.

PERNILLE VERMUND, MF (NB). I NYHEDSBREV

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark