Jyllands-Posten Søndag

Fond søger projekter, der kan gøre trafik i Østjylland mere sikker

-

GF Forsikring­s fond har netop åbnet for ansøgninge­r til årets trafiksikk­erhedspulj­e på

400.000 kroner.

Nu efterlyser fonden nye gode trafikproj­ekter, der gør en aktiv indsats for trafiksikk­erheden i Østjylland og resten af Danmark.

I 2019 kom 3.076 personer til skade i trafikulyk­ker i Danmark, mens 199 mistede livet. Det viser Vejdirekto­ratets ulykkessta­tistik, som netop er udkommet.

Men hvordan kan vi forbedre trafiksikk­erheden uden at vente i årevis på opførelse af cykelstier og trafiklys samt lovgivning om brug af cykelhjelm? Dét spørgsmål stiller GF Forsikring­s fond, der efterlyser trafikproj­ekter, som de kan støtte med midler fra GF Trafikpris.

»Desværre er trafiksikk­erhed ikke en opgave, som myndighede­rne og politikern­e kan løse egenhændig­t. Det er vores allesammen­s ansvar at sænke farten, se os godt for og have overskud til vores medtrafika­nter. Og det vil vi gerne sætte fokus på.«

»Med GF Trafikpris skaber vi ikke kun opmærksomh­ed omkring den bekymrende statistik. Vi giver også en økonomisk håndsrækni­ng til en række trafikproj­ekter, som kan være med til at forbedre trafiksikk­erheden og gøre det mere sikkert for bløde såvel som hårde trafikante­r at færdes på de danske veje,« siger Gunnar Hansen, der er bestyrelse­sformand for GF Forsikring og medlem af GF Fondens trafikpris­komite.

Trafikpris­en har til formål at støtte lokale trafikproj­ekter, der har potentiale til større udbredelse og derigennem til at forbedre trafiksikk­erheden i hele Danmark. Derfor opfordrer GF Forsikring­s bestyrelse­sformand også borgerne i Østjylland til at komme på banen med konkrete aktivitete­r og projekter:

»Det er et virkelig vigtigt emne at tage fat på, og derfor vil vi gerne opfordre til, at man sender en ansøgning om GF Trafikpris, hvis man arbejder på et godt lokalt trafikproj­ekt med potentiale til udbredelse til hele landet,« slutter Gunnar Hansen pressemedd­elelsen.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark