Jyllands-Posten Søndag

Vind den for AGF, men vind den især for Ole Hall

- JESPER ENGMANN jesper.engmann@jp.dk

60 år søndag: Ole Hall har arbejdet i AGF siden 1998, og han tør ikke længere have forhåbning­er om gyldne tider, selv om medaljerne nu er tæt på.

Ude på et par velplejede græsbaner lusker AGF’S Superligas­pillere rundt og øver sig inden søndagens udekamp i Parken mod FC København, en slags finale, som kan afgøre, om AGF skal spille med om sølvmedalj­erne eller må nøjes med bronzemeda­ljer.

Nøjes … tja, for Ole Hall er det såmænd fint. Faktisk vil en tredjeplad­s være den bedste placering, hans klub har fået, siden han i 1998 blev ansat i klubben. Året inden havde AGF vundet bronze. Da Ole Hall trådte ind i det daværende klubhus, begyndte en epoke i klubbens historie, som i den grad har sat Ole Hall og ligesinded­e tilhængere af AGF på store prøver.

Bortset fra et par stykker, så har Ole Hall siden da set samtlige hjemmekamp­e, som AGF har spillet i Aarhus, og der har da været et par mindeværdi­ge opgør og et par sæsoner, som fortrængte middelmådi­gheden. Men årene har også budt på tre nedrykning­er, udrensning­er, trænerfyri­nger, tomme pengekasse­r og en skandale eller to. Og skal man pege på en mand, der ikke har skyld i noget som helst af al den misere, er det Ole Hall.

Hasle hele vejen

Når AGF i kampene mod Sønderjysk­e, Hobro, Roskilde og alle de andre har lukket et mål ind i overtiden i regn og blæst, har Ole Hall stået nede ved spillertun­nellen efter slutfløjt og kigget ud over banen og gemt på sine frustratio­ner.

Ole Hall er født i Hasle, han gik på Hasle Skole, og han bor i Hasle.

I 1975 meldte han sig ind i AGF, hvor hans aktive karriere som midtbanesp­iller kulminered­e en junidag i 1978, da han scorede det eneste mål, da AGF’S Ynglinge-dm vandt over Vejle Boldklub, som havde den senere AGFmålmand Troels Rasmussen på mål og i øvrigt også stillede med John Sivebæk, der i sin karriere også nåede forbi AGF.

Ikke uvæsentlig­e detaljer. Og Ole Hall kan huske de fleste, om end han er lidt i tvivl om, hvorvidt han fik 9 eller 10 kampe på AGF’S hold i Danmarksse­rien i løbet af nogle sæsoner.

De gode detaljer

Til gengæld husker han tydeligt den første kamp, han som 10-årig så på Aarhus Idrætspark, som stadion hed dengang.

AGF skulle spille mod Liverpool i maj 1971, Liver

Hver uge, mens bolden ruller, kan lytterne blive opdateret på, hvad der sker i og omkring AGF.

Find den på jp.dk/ksdh, eller hvor du normalt henter dine podcasts. pool havde et par dage inden spillet FA Cup-finale mod Arsenal og tabt 1-2 (0-0 efter 90 minutter, i overtiden scorede Steve Heighway, Liverpools irske fløj, men Eddie Kelly udlignede, og Charlie George, angriberen med det lange Beatleshår, scorede sejrsmålet foran 100.000 tilskuere på Wembley, det er den slags, han husker). For at have en chance mod englændern­e lånte AGF stortalent­et Kristen Nygaard oppe i Fuglebakke­n, og faktisk vandt AGF 3-2.

Som ung uddannede han sig til korrespond­ent i engelsk og tysk, og i en længere årrække var han ansat på Statsbibli­oteket i Aarhus. Det er derfor ikke underligt, at Ole Hall er blevet en af bagmændene bag det fodboldmus­eum, som Danmark får, og som efter planen skal holde til på det nye stadion, som står færdigt om fem-seks år. Ole Hall har de seneste mange år samlet effekterne til en hyldest af fodbolden.

Siden 1998 har Ole Hall været manden, man er gået til i AGF, når der var et problem. Ole Hall har bistået direktører og diverse sportschef­er med udarbejdel­se af kontrakter til nye spillere, opholdstil­ladelser, lejekontra­kter, alverdens udfordring­er, som titlen sportslig koordinato­r forsøger at dække over.

Et gaveønske?

KAMPEN

Når man ser bort fra pokalfinal­en i 2016, så spiller AGF søndag aften den mest betydnings­fulde fodboldkam­p i adskillige år. Ole Hall tager ikke med i Parken, han er stoppet med at rejse med holdet på udebane, men når gæsterne til familiefes­ten er taget hjem, sætter han sig til at se kampen på tv.

Han har det som de fleste andre på den alder. Han aner ikke, hvad han ønsker sig på sin fødselsdag. Da jeg foreslår, at han skal ønske sig en Agf-sejr, griner han og forklarer, at han er blevet skuffet så mange gange, at han næsten ikke tør håbe på noget længere. Ole Hall er en af de efterhånde­n få ægte kulturbære­re i den aarhusians­ke fodboldklu­b, en af dem, der slæber rundt på gode og dårlige minder, og derfor kunne man godt tænke sig at råbe til de unge fodboldstj­erner, der løber rundt på træningsba­nen og per definition er på gennemtræk:

»Vind den for AGF, men vind den især for Ole Hall!«

FCK-AGF

Tid: 20.00

Sted: Parken

AGF (4-1-4-1, forventet): William Eskelinen – Kevin Diks, Frederik Tinager, Sebastian Hausner, Casper Højer Nielsen – Nicolai Poulsen – Jón Thorsteins­son, Bror Blume, Benjamin Hvidt, Jakob Ankersen – Patrick Mortensen

Bænken: Mustapha Bundu, Alexander Munksgaard, Nicklas Helenius, Kasper T. Kristensen, Jesper Juelsgård, Albert Grønbæk Erlykke, Magnus Anbo, Alex Gersbach, Gift Links.

Endnu ikke klar: Mustafa Amini og Niklas Backman

 ??  ?? I 50 år har Ole Hall fulgt AGF, de seneste 22 år har han været ansat i klubben. I dag fylder han 60 år. Foto: Ole Nielsen/agf
I 50 år har Ole Hall fulgt AGF, de seneste 22 år har han været ansat i klubben. I dag fylder han 60 år. Foto: Ole Nielsen/agf

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark