Jyllands-Posten Søndag

På cykeltur i Asger Jorns fodspor

- Erica.b.strange@jp.dk

Turen går op og ned ad bakke igennem skove, heder til mindesten, storslåede udsigtspun­kter og gavlmaleri­er, når Museum Jorn og Aqua Akvarium & Dyrepark byder på kultur-naturcykel­tur i Silkeborg.

ERICA BERNSTEN STRANGE

Jeg har vinden i ryggen, solen i ansigtet og fart i fødderne. Lyden af cykeldæk på den kuperede skovsti blander sig med lyden fra verdens ældste hjuldamper, ”Hjejlen”, som glider igennem Silkeborgs klare vande, mens jeg træder let og ubesværet videre i pedalerne.

Jeg må være ærlig at indrømme, at det er en elcykel, som jeg sidder på, hvilket formentlig spiller en rolle.

Turen, som jeg er på, hedder ”Op på cyklen og ud i kunsten og naturen” og er et samarbejde mellem Museum Jorn og Aqua Akvarium & Dyrepark i Silkeborg, som er opstået under coronakris­en. Idéen med projektet, er at kombinere natur og kultur i Silkeborg – og i stedet for at gøre det inde på et museum eller i en park skal gæsterne op på en elcykel og ud på stierne i området.

To ud af seks planlagte ruter er køreklare på nuværende tidspunkt. Den ene lyder på 12 kilometer, og den anden på 23 km. Jeg har lodtrukket mig frem til at køre den kortere Jornruten, hvor jeg skal følge i Silkeborg-kunstneren Asger Jorns fodspor rundt i byen og i skovene.

Turen starter på Museum Jorn, hvor jeg i receptione­n

»Først og fremmest mente han, at kunsten skulle ud i samfundet, hvor den gjorde gavn ved at berige og sætte verden i perspektiv for alle mennesker.« GUIDEBOGEN ”PÅ CYKELTUR UD I KUNSTEN OG NATUREN – JORNRUTEN”.

SE

JS VE J

5

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark