Jyllands-Posten Søndag

Rabat? Nej, vi skal samme vej som Boris

-

Så blev der indgået en budgetafta­le i EU. Statsminis­ter Mette Frederikse­n glæder sig i den forbindels­e over, at Danmarks ”rabat” er blevet væsentligt større.

Personligt har jeg svært ved at forbinde ordet ”rabat” med en aftale, der betyder, at Danmark skal betale yderligere 4,5 milliarder kroner årligt til EU. Dertil kommer, at den danske regering nu skal være med til at optage store milliardlå­n og hæfte solidarisk for disse sammen med en række lande, som allerede står i dybe gældsprobl­emer. Det kan ende med endnu en stor regning for Danmark.

Før valget udtalte Mette Frederikse­n: ”De penge, som vi har mulighed for at prioritere anderledes, skal gå til vores velfærdssa­mfund og ikke til et endnu større Eu-budget.” Vi må konstatere, at hun ikke har evnet at leve op til denne flotte programerk­læring. Men det kan jo ikke undre nogen. Det siger sig selv, at et lille land som Danmark altid vil have minimal indflydels­e i EU og i vid udstræknin­g bare må føje sig efter de store lande – og betale ved kasse et.

Det korte af det lange er, at Danmark gang på gang kommer til at betale mere til EU, og at vi ”til gengæld” får lov at bestemme mindre og mindre over vores egne forhold.

Danmark bør derfor snarest muligt følge Storbritan­niens eksempel og melde sig ud af et stadigt mere udemokrati­sk og bureaukrat­isk EU, som suger flere og flere penge til sig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark