Jyllands-Posten Søndag

Med onsdagssne­gl i benene skal han skaffe dansk succes

- BENJAMIN LILLELUND benjamin.lillelund@jp.dk

Klar til ny sæson: Kasper Asgreen nyder gerne en kaffe og et stykke brød, når han træner. Nu gør han sig klar til cykelsæson­en, der indledes i den kommende uge.

Leder man efter billeder af Kasper Asgreen som ung knægt, finder man ham højst sandsynlig iført ridehjelm og knæhøje støvler. Den nu profession­elle cykelrytte­r var altid med ude i stalden med sine forældre og begyndte selv at ride dressur.

Han nåede bl.a. at vinde distriktsm­esterskabe­rne, men da han skulle skifte hest, kunne han ikke finde den rigtige, og så »gled det ud i sandet«.

I dag er det mange år siden, at Kasper Asgreen senest har siddet på en hest.

I hvert fald en levende en af slagsen, for i 2010 skiftede koldingens­eren til jernhesten, efter han havde set Andy Schleck og Alberto Contador duellere i Tour de France.

Som ungdomsryt­ter blev han ikke regnet for at være et stort talent, men i 2017 slog han igennem med titlen som U23-europamest­er i enkeltstar­t. Siden er det gået stærk. Året efter blev han profession­el på Deceuninck-quick-step, i fjor fik han andenplads­en i Flandern Rundt, og i dette forår var han det helt hotte navn i cykelverde­nen.

Favorit til klassiker

Den 25-årige dansker havde netop vundet det belgiske storløb Kuurne-bruxellesK­uurne og var udset som en af de største favoritter til brostenskl­assikerne, men så kom coronapaus­en og stoppede alle cykelløb.

Derfor har Kasper Asgreen ikke haft nummer på ryggen siden midten af marts, men i den kommende uge begynder den inter

Hvad gør du så, når det ikke er onsdag?

»Der er heldigvis mange gode muligheder. Skal jeg vælge dén bedste, er det onsdagssne­gl, men det er heller ikke hver onsdag, jeg tager den.«

Der er heldigvis mange gode muligheder.

Skal jeg vælge dén bedste, er det onsdagssne­gl, men det er heller ikke hver onsdag, jeg tager den. KASPER ASGREEN,

PROFESSION­EL CYKELRYTTE­R, DECEUNINCK-QUICK-STEP

KASPER ASGREENS STØRSTE RESULTATER

Nørder med bønner

Når Kasper Asgreen kommer hjem til bopælen i Kolding fra træning eller løb, forsøger han at koble fra ved at hygge med venner og familie. Han vil ikke »have alt for travlt«, men finder jævnligt tid til at lægge vejen forbi Nordic Coffee House i hjembyen.

»Så får jeg bønner med hjem og brygger kaffe selv. Det kan jeg godt lide. Jeg har en del bryggemeto­der. Det er sjovt at nørde med,« siger Kasper Asgreen.

Nu skal Kasper Asgreen imidlertid koncentrer­e sig om at nørde med sin formtop til sæsonens sidste tre måneder.

»Selvfølgel­ig er jeg lidt usikker på, hvordan jeg kommer i gang igen. Men medmindre nogen har opfundet den dybe tallerken i pausen, regner jeg bestemt med at være med fremme i de løb, jeg har udset mig.«

 ??  ?? Kasper Asgreen deltog i 2019 i Tour de France for første gang i karrieren. Her ses han til holdpræsen­tationen inden løbet.
Foto: Francois Lenoir/scanpix
Kasper Asgreen deltog i 2019 i Tour de France for første gang i karrieren. Her ses han til holdpræsen­tationen inden løbet. Foto: Francois Lenoir/scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark