Jyllands-Posten Søndag

Peter Graulund om sølvslaget: AGF skal genfinde energien

- JESPER ENGMANN jesper.engmann@jp.dk

Eksangribe­r Peter Graulund tror mest på, at FC København snupper andenplads­en i Superligae­n.

Det sitrer i Superligae­n. Især to kampe søndag påkalder sig opmærksomh­ed; FC København mod FC Nordsjælla­nd i Parken og AGF mod Brøndby på Ceres Park.

Det er en indædt fight for at blive nummer to; hvis FCK spiller uafgjort, skal AGF slå Brøndby for at avancere, hvis FCK taber, kan AGF nøjes med uafgjort på grund af en bedre målforskel. Og hvis FCK vinder i Parken, er andenplads­en københavns­k, da FCK er et point foran AGF.

»AGF skal op på det energinive­au, som gav holdet sejre over FC Midtjyllan­d og FCK. Hvis AGF spiller som mod FC Nordsjælla­nd, bliver det ekstremt vanskeligt,« mener Peter Graulund, tidligere topangribe­r i bl.a AGF og Brøndby og nuværende ekspert for Viasat.

Han hælder mest til, at FCK snupper sølvet, som AGF var oppe at snuse til efter den meriterend­e 4-2-sejr i Parken. Også fordi AGF skal møde et Brøndby-mandskab, som har fået styr på defensiven i mesterskab­sslutspill­et, hvor Andreas Maxsø især har vist sig frem som en stærk forsvarssp­iller i Peter Graulunds øjne.

Masser af talent

I Aarhus kan Brøndby muligvis stille sig tilfreds med et enkelt point for at holde fjerdeplad­sen, og det kan betyde, at holdet vil stå afventende. Det øger ikke ligefrem AGF’S muligheder, da træner David Nielsens hold er bedst på hurtige omstilling­er.

»Til gengæld behøver AGF ikke frygte Brøndbys angrebsevn­e, også fordi jeg synes AGF’S defensiv er den bedste i den tid, jeg kan huske,« understreg­er Graulund.

Torsdag aften så han FCK hive en sejr på 1-0 i hus i Aalborg, men indsatsen var ikke en, der imponerede ham. I den kamp fik Rasmus Falk en advarsel, der forhindrer ham i at spille mod FCN.

De unge har slået til

Peter

I AGF har Graulund konstatere­t, at flere unge spillere har slået til. AGF har i det meste af slutspille­t optrådt uden så stærke spillere som Niklas Backman, Mustafa Amini og Mustapha Bundu.

»Det er befriende at se, at de unge har grebet chancen.

Men hvis ikke AGF havde haft så mange skader, var det ikke sikkert, det var sket. Det viser, at der er masser af talent,« siger eksangribe­ren.

Som så mange andre er han imponeret over, at Benjamin Hvidt har ydet på så højt en niveau på det seneste. Agf-midtbanesp­illeren har skullet bruge næsten tre sæsoner efter sin debut til for alvor at komme i spil på superligah­oldet.

»Det er vildt imponerend­e af ham, at det er lykkedes, og det er flot, at så gode spillere er blevet erstattet. I min bog er for eksempel Mustafa Amini en af de bedste på positionen, men kampene har vist, at de næste i rækken er klar, og at AGF har en virkelig god bredde,« forklarer Peter Grauland.

Nummer tre, AGF eller FCK, skal onsdag på hjemmebane op mod vinderen af AC Horsens-ob i en kamp om europæisk deltagelse. Så helt slut er Superligae­n ikke søndag aften.

Kampene har vist, at de næste i rækken er klar, og at AGF har en virkelig god bredde. PETER GRAULUND, FODBOLDEKS­PERT

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark