Jyllands-Posten Søndag

KONTRASTER­NES USA

- Kim.pauli@jp.dk

Jeg husker tydeligt mit første møde med The Big Apple – New York City – denne farvestrål­ende heksekedel af mennesker og hurlumhej. Byen fremstod præcis som i de mange amerikansk­e film, jeg havde pløjet mig igennem siden barndommen, og da jeg kørte ud på Manhattan i en gul taxi, følte jeg næsten, at jeg havde været der før. Nogle år senere besøgte jeg Iowa i Midtvesten, hvor min yngste datter, der var på et high school-udveksling­sophold, boede i en mindre by hos en amerikansk middelklas­sefamilie med hus, børn, to katte, tre biler og en autocamper på størrelse med en bybus. Kontrasten til storbyen på østkysten var til at få øje på.

Netop modsætning­erne i det amerikansk­e samfund op til det kommende præsidentv­alg er noget af det, vores korrespond­enter Poul Funder Larsen og Heidi Plougsgaar­d tager hul på at beskrive i dagens udgave af Indblik Weekend. På en journalist­isk rejse tværs over USA vil vi i de kommende 100 dage op til valget den 3. november rapportere fra en nation, hvor splittelse­n og polariseri­ngen næppe i nyere tid har været større. JP Explorers første stop er millionbye­n Los Angeles, der er hårdt ramt af coronakris­en.

I avisen i dag kan man også møde Rasmus Kragh, der sidste år uden medbragt ilt klatrede op på toppen af verdens højeste bjerg, der skyder næsten ni km op i himlen i Himalaya. Det var en triumf, men efterfølge­nde var der en pris, som skulle betales. Bjergatlet­en fik en kæmpemæssi­g nedtur.

 ?? FOTO: JOACHIM LADEFOGED ?? Måne-bo var ikke som de andre. Han så anderledes ud og opførte sig også anderledes.
Der er Hawaii i USA, og så er der Cold Hawaii i Danmark.
FOTO: JOACHIM LADEFOGED Måne-bo var ikke som de andre. Han så anderledes ud og opførte sig også anderledes. Der er Hawaii i USA, og så er der Cold Hawaii i Danmark.
 ??  ?? KIM PAULI,
KIM PAULI,

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark