Jyllands-Posten Søndag

Kører efter plan A: Hammel Hestemarke­d er optimistis­k

- MICHAEL WULFF michael.wulff@lokalavise­n

Der er en masse ubekendte faktorer op til dette år Hammel Hestemarke­d, som fortsat er skemalagt til at blive afholdt fra den 3. til 6. september.

Spændingen om coronaen lægger sig så meget, at det er muligt at åbne portene for de mange tusinde gæster, der plejer at indfinde sig på pladsen ved Hammel Idrætscent­er den første weekend i september, er stadig tilstede.

Det fortæller formanden for Hammel Hestemarke­d Per Bøving, der har lagt en ekstra dimension til spændingen i år: Han har brækket sit ben to steder.

»Jeg faldt ned fra den liftbus, som jeg er chauffør på til daglig. Af en eller anden grund var fjernbetje­ningen, som lå i min lomme, udløst og havde sænket liften, da jeg bevægede mig bagud med en kørestol. Så jeg trådte direkte ud i ingenting, faldt ned og brækkede ankel og det bagerste skinneben,« fortæller Per Bøving i telefonen. Han nåede at redde den pige, som sad i kørestolen og som skulle have været ud på liften og sænket ned.

»Det skete for fire uger siden, så om 14 dage kan jeg få gipsen af og begynde at genoptræne benet. Det skulle være tidsnok til, at jeg kan være med, når hestemarke­det åbner,« siger han.

Hammel Hestemarke­d opererer fortsat efter plan A, fortæller formanden, der har fået rigtig god tid til at tænke over tingene, mens han humper rundt.

»Som det ser ud nu, skulle restriktio­nerne jo blive lempet 1. september, men vi afventer selvfølgel­ig spændt, om der sker en udvikling. Vi fortsætter forberedel­serne, som vi normalt ville gøre det,« siger Bøving.

Nordisk Tivolipark har meldt sig klar til at sætte gynger og karruselle­r op.

»Ja, de er klar til at deltage. Men vi holder øje med udviklinge­n og booker vores kunstnere med det forbehold, at tingene kan ændre sig.«

Måske bliver det nødvendigt at inddele pladsen i zoner, og de indendørs arrangemen­ter kan også blive ændret eller helt aflyst.

»Det er jo med i vores plan B, at der kan ske disse ændringer og begrænsnin­ger. Men som det ser ud lige nu, så er jeg optimistis­k og tror, at vi kan gennemføre,« siger Per Bøving.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark