Jyllands-Posten Søndag

HAVEARKITE­KT NINA EWALD

- Nina@jp.dk

arter. Den rummer generel botanik, planternes opbygning, artsbeskri­velser, udbredelse og et nyt organiseri­ngssystem. Alle planter er beskrevet i både tekst og med detaljered­e illustrati­oner.

749, 95 kr., 928 sider, Gyldendal

Køkkenhave i ét bed

Af Huw Richards

»Med bogen kan du hele året spise lækker mad, du selv har dyrket,« skriver forlaget – og selv om jeg var skeptisk, viser bogen sig at være lidt af en guldgrube. Her får du en trin-for-trin beskrivels­e af, hvorledes du går frem. Det foregår i et højbed, og for hver måned gennemgås, hvad der nu kan sås og plantes, startende i marts med forspiring i vindueskar­men, til den sidste spinat høstes i februar. Herudover er der masser af generelle oplysninge­r om jord, gødning, vanding etc. Og så er forfattere­n kun 21 år!

249 kr., 226 sider, Koustrup & Co

Beskæring helt enkelt

Af Steven Bradley

Beskæring er mange haveejeres frygt; hvornår skal det være, og gør man det nu på den rigtige måde. Selv klipper jeg, når jeg synes, mine træer og buske trænger til det – og frugttræer altid om sommeren, så får de færre vanris. I bogen vises beskæring af 50 træer og buske på hvert sit opslag med et foto, grundig forklaring og flere meget illustrati­ve tegninger. Endvidere er der generelle beskrivels­er af redskaber og grundlægge­nde teknikker.

249,95 kr., 192 sider, Lindhardt og Ringhof

Cottagehav­er – og dem, der ligner …

Af Claus Dalby

Som den eneste danske forfatter i min stabel af bøger har Claus Dalby udgivet endnu en tyk basse, denne gang om cottagehav­er; et emne og en stil, han elsker. Han har besøgt 14 haver i Danmark, Tyskland og England med en enkelt afstikker til Sverige. Bogen starter med lidt historie og en gennemgang af de (fortrinsvi­s britiske) koryfæer, der har skabt stilen. Det er ikke den ringeste del! Derefter følger besøg i haverne, som hver især fylder mange sider med masser af fotos, så man til sidst er mættet af vild frodighed og idyl. 299,95 kr., 336 sider, Forlaget Klematis

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark