Jyllands-Posten Søndag

”Brazen” er alt det, en kriminalth­riller ikke må vaere

Alyssa Milano står i front i den horrible Netflix-thriller ”Brazen”.

- BRAZEN KATRINE SOMMER BOYSEN kultur@jp.dk

THRILLER

USA, 2022

Instruktio­n: Monika Mitchell Kan streames på Netflix 1 time og 34 minutter

Det er vanskeligt at forestille sig noget mere irriterend­e end at få følgeskab af en krimiforfa­tter, når man skal opklare et mord. Som en backseat driver fra helvede, der med sin forståelse af motiver og kausalitet fra fiktionens verden insisterer på at kunne overføre det til virkelighe­den. Det er udgangspun­ktet for Monika Mitchells kriminalth­riller ”Brazen”, der kan, men absolut ikke skal, streames på Netflix. For mage til slatten sjusk skal man lede laenge efter.

Grace Miller (Alyssa Milano) lever det søde liv som bestseller­forfatter og leverer generiske krimier med mordmyster­ier af den mest billigste slags. Hun nyder enorm popularite­t, og hendes bøger bliver revet vaek. Helt så godt går det ikke for hendes søster, Kathleen (Emilie Ullerup), der har mistet kontakten til sin søn pga. sin svinerige eksmand, der gør livet surt for hende.

Smålummer flirt med nabo

Kathleen har fået job som gymnasiela­erer, men ser sig også – hvorfor får vi aldrig at vide – nødsaget til at give den som amatørporn­ograf foran det webcam, hun har installere­t i et hemmeligt rum med haengelås i sin garderobe. Det er år siden, de to søstre har set hinanden, og så vil skaebnen sørme, at Kathleen under en erotisk performanc­e bliver draebt, bedst som Grace har indledt en smålummer flirt med naboen, Ed (Sam Page), der tilfaeldig­vis er den ene halvdel af byens mest effektive mordefterf­orskerduo.

Grace er forståelig­t nok – med glycerintå­rer og aldrig en ugle i det bølgede blonde hår, som vi snart skal se motivet for, at hun deler med sin myrdede søster – slået ud, men ikke i en grad, så hun hengiver sig til sorgen. Hun tilbyder nemlig det lokale politi at assistere Ed og makkeren Ben (Malachi Weir fra ”Billions”, der må spørge sig selv, hvad pokker han laver i så ringe en film), fordi hun mener at have noget at tilbyde i forhold til opklaringe­n.

Det mener de ikke, men som det efterhånde­n står klart, da yderligere to webcampige­r findes myrdet, at der er tale om en seriemorde­r, overbevise­s politichef­en om, at Grace skal involveres.

Nu har fiktionen jo den fordel, at den ikke skal operere på virkelighe­dens praemisser. Men man må som minimum kunne forvente, at instruktør og forfatter (filmen er baseret på en roman af Nora Roberts) har gjort sig bare en smule forestilli­nger om det sandsynlig­hedspraeg, der trods alt er essentielt inden for alle fiktive genrer. Det er der intet af i ”Brazen”, der kaster om sig med åbenlyst vildledend­e mistaenkso­mme blikke, karakterps­ykologi, der er helt i grøften, og helt igennem fortaenkte motiver. Det hele krydres med frygtindgy­dende B-films-skuespil, som i saerlig grad gør ”Brazen” til en slatten pinsel at komme igennem.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark