Jyllands-Posten Søndag

Først da han blev vraget, forstod Jannick Green sin kaerlighed til landsholde­t

Jannick Green måtte overvaere håndboldhe­rrernes kamp mod Slovenien i isolation på sit hotelvaere­lse, men midt i sit eget coronakaos er målmanden lykkelig over sit nye kapitel med håndboldla­ndsholdet.

- KENNETH THYGESEN Jyllands-Postens udsendte medarbejde­r Kenneth.Thygesen@jp.dk JANNICK GREEN, LANDSHOLDS­MÅLMAND

I det mindste får Jannick Green da udvidet sit franske ordforråd.

Til sommer skifter den 33årige landsholds­spiller til Paris Saint-Germain, og for at vaere bedst muligt forberedt til sit nye, franske håndboldev­entyr er han gået i gang med at laere sproget.

De mest basale saetninger burde han endda allerede have styr på med tanke på de mange ensomme stunder, han har haft i det nye år.

Flere positive coronatest­svar har siden den 3. januar isoleret Jannick Green fra omverdenen, og derfor deltog han heller ikke i lørdagens danske EM-gruppekamp mod Slovenien. Det var ellers planen, og han er da også fysisk til stede i Ungarn, men kampen måtte han ufrivillig­t overvaere på tv fra sit vaerelse på Hotel Lycium i Debrecen et par kilometer fra håndboldar­enaen.

»Det er lidt forvirrend­e det hele,« lød det fra en frustreret og irriteret Jannick Green lørdag formiddag over telefonen fra sit vaerelse.

Efter mange dages selvisolat­ion og utålmodig venten efter sin positive test i begyndelse­n af januar fik Jannick Green endelig et negativt testsvar fredag morgen. Derfor fløj han straks fra Billund via Amsterdam til Budapest, hvorefter han blev kørt videre til håndboldhe­rrernes hotel i Debrecen.

Kortvarig glaede

Her blev han igen testet, inden han hilste på sine savnede holdkammer­ater og spiste aftensmad. Alt syntes at vaere tilbage ved det gamle – inklusive de sene aftenhygge­samtaler på vaerelset med sin mangeårige vaerelsesk­ammerat, Henrik Møllgaard.

»Ham havde jeg savnet, men glaeden varede jo kort.«

Lidt før midnat blev Jannick Green ringet op af håndboldhe­rrernes laege. Han havde modtaget fredagens sene testsvar fra det europaeisk­e håndboldfo­rbund, EHF, og der var atter tale om dårlige nyheder.

»Der var lidt forvirring, for jeg kunne ikke gøre så meget. Jeg skyndte mig ud på hotelgange­n, mens jeg ventede på, at et nyt vaerelse blev stillet til rådighed.«

Hvad taenkte du, mens du sad der?

»Ja, der var mange følelser. Jeg taenkte ikke, at ”nu gider jeg ikke mere”, jeg var mere trodsig og uforståend­e over for, hvordan det kunne ske igen. Derefter blev jeg hurtig ramt, for taenk nu, hvis jeg har slaebt virussen med ind på hotellet og smittet de andre. Jeg ved godt, at alle siger, at jeg ikke kan smitte laengere og ikke har kunnet smitte i lang tid, men jeg kunne ikke lade vaere med at taenke tanken,« siger han.

»Det var en blanding af vrede og dårlig samvittigh­ed. Men jeg kan intet gøre. Jeg følger bare reglerne.«

Så hvad er planen nu for manden med de 137 landskampe? Det ved han endnu ikke selv.

Mens holdkammer­aterne i løbet af lørdagen forberedte sig kamp, blev han atter testet. Ligeledes brugte han tiden på at se Premier League-fodbold og lave stabilitet­søvelser, hoppetraen­ing og lidt udstraekni­ng for at braende uforløst energi af.

Han er dog ikke i tvivl om, at han snart er tilbage i EMtruppen igen. Ja, måske er han allerede tilbage i varmen, mens du laeser dette.

For at komme i kamp skal han aflevere to negative PCRtests i traek samt modtage en medicinsk bekraeftel­se, oplyste EHF lørdag til JyllandsPo­sten. Det bekraefted­e Morten Henriksen, sportschef i Dansk Håndbold Forbund, som tilføjede, at to positive tests med en såkaldt CT-vaerdi over 30 også er nok.

Og fysisk er Jannick Green fit for fight.

Jeg skal vaere aerlig at sige, at jeg har følt mig langt vaek fra landsholde­t.

EM I HERREHÅNDB­OLD

»For en uges tid siden havde jeg halvanden dag med feber, ellers er jeg frisk. Det er det, som gør det hele endnu mere surrealist­isk.«

Til rådighed

Motivation­en fejler heller ikke noget. Jannick Green mindes faktisk ikke at have glaedet sig så meget til at spille for landsholde­t som nu. Det er der flere årsager til. Efter at have deltaget i syv af otte slutrunder i traek blev han bl.a. på grund af småskader forbigået ved VM og OL i fjor – to slutrunder, der kastede henholdsvi­s guld og sølv af sig.

Med verdenskla­ssemålmaen­d som Niklas Landin, Kevin Møller og Emil Nielsen som konkurrent­er var det derfor ikke givet, at Jannick Green ville nå flere landskampe. Men det har et overlegent efterår i tyske Magdeburg aendret på.

»Jeg har aldrig taenkt, at landsholde­t var et lukket kapitel for mig. Jeg har derimod hele tiden taenkt, at hvis Nikolaj

Jacobsen kunne bruge mig, ville jeg stå til rådighed, men jeg skal vaere aerlig at sige, at jeg har følt mig langt vaek fra landsholde­t. To slutrunder i traek er meget.«

»Det var måske også først, mens jeg sad hjemme og så dem spille VM og OL, at jeg kunne maerke, hvor meget landsholde­t betyder for mig, og hvor meget jeg savnede at vaere med. Det har altid vaeret en aere, og det er forkert at sige, at jeg tog landsholde­t for givet, men det var rigtig rart at blive mindet om, hvor fantastisk et hold det er, og sammenhold, der er på dette hold. Derfor er det kaempestor­t at vaere med igen.«

Så må tiden vise, hvornår han får lov til at vaere med helt inde på banen igen. Uanset Greens status spiller Danmark igen mandag aften mod Nordmakedo­nien i den sidste gruppekamp.

Lørdagens EM-kamp i herrehåndb­old mellem Danmark og Slovenien sluttede efter avisens deadline, men du kan finde kampreport­age, karakterbo­g, analyse og kommentare­r på

 ?? ?? Jannick Green har spillet 137 landskampe for Danmark, men han må vente lidt med at få sin kamp nummer 138. Arkivfoto: Lars Poulsen
Jannick Green har spillet 137 landskampe for Danmark, men han må vente lidt med at få sin kamp nummer 138. Arkivfoto: Lars Poulsen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark