Jyllands-Posten Søndag

RUNDE FØDSELSDAG­E SØNDAG DEN 16. JANUAR

-

90 ÅR

Alex Rasmussen, tidl. selvstaend­ig, Hornslet. Alex Rasmussen er opvokset i Randers og har en forskellig­artet karriere bag sig, hvor faellesnae­vneren er, at mange job er foregået på vaerksted og har involveret mekanik. Efter at vaere blevet fyret fra et job, som han var glad for, besluttede han i en relativt sen alder – omkring slut-40’erne – at starte sit eget konkurrere­nde selskab. Det blev til Midtjysk Autokøler, en lille virksomhed, som reparerede autokølere, og som blev en fin forretning i en del år. Til trods for ikke at have en formel uddannelse beskriver Alex Rasmussens søn, Knud Rasmussen, sin far som »irriterend­e klog«. I dag tilbringes pensionist­tilvaerels­en i raekkehuse­t i Hornslet, som han selv opførte med hustruen, Ellen Rasmussen. At opføre huse sammen er noget, som parret har gjort flere gange i løbet af deres lange samliv, der nu har varet så laenge, at de for nyligt kunne fejre krondiaman­tbryllup. Gennem årene har camping også fyldt meget i parrets liv. Med 90 års livserfari­ng i bagagen følger nogle naturlige byrder, og derfor er førlighede­n ikke laengere, hvad den har vaeret for Alex Rasmussen. Han nyder dog at suse rundt på sin elscooter. Tiden tilbringes bedst i naturskønn­e omgivelser, og hvis han kan undgå det, naermer han sig aldrig en storby. Alex og Ellen Rasmussen er beriget med en meget stor vennekreds, 3 børn, 8 børnebørn og 14 oldebørn.

75 ÅR

Ernst Greve, lagerekspe­dient, fhv. politiker, Viborg. Ernst Greve er født og opvokset i den lille landsby

Lindum ved Tjele Langsø, hvor hans far drev en smedeforre­tning. Efter endt skolegang kom han i laere i Klejtrup Købmandsgå­rd i 1962, hvor han fire år senere blev udlaert kommis. Han aftjente sin vaerneplig­t ved Dronningen­s Livregimen­t i Aalborg og arbejdede derefter tre år i Horsens og et halvt års tid i København, inden han flyttede til Viborg, hvor hans senere hustru, Randi, boede. Efter et højskoleop­hold fik han atter lyst til at gå i skole, og han tilbragte to år på Viborg

Kommunes forberedel­seskursus, hvorefter han havde forskellig­artede jobs, inden han i 1977 blev ansat på Amtscentra­len i Viborg. Her var han ansat i 33 år frem til sin pensioneri­ng. Ernst Greve har vaeret valgt til Viborg Amtsråd i tre perioder. Fra valget i 1993 og frem til nedlaeggel­sen af amterne i 2007. Herefter fik han en enkelt periode i det nye regionsråd i Region Midtjyllan­d. Ernst Greve bruger sit pensionist­liv som frivillig i forskellig­e bestyrelse­r og foreninger. På opfordring lod han sig opstille til Vestervang Sogns Menighedsr­åd for et års tid siden, hvor han blev valgt til formand. I fritiden er der nok at se til, og bl.a. hans ni børnebørn står højt på prioriteri­ngslisten.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark