Jyllands-Posten Søndag

Tyvetogt i to byer: 23 biler fik ubudne besøg

Tyveri fra biler i Skovby og Låsby med få dages mellemrum.

- ERLAND RASMUSSEN erland.a.rasmussen@lokalavise­n.dk STIG SIMONSEN, VICEPOLITI­INSPEKTØR, SYDØSTJYLL­ANDS POLITI

Der har vaeret to raids med tyverier fra personbile­r i henholdsvi­s Skovby og Låsby lige efter nytår.

I Skovby rapportere­r Sydøstjyll­ands Politi således om tyveri fra 16 bilier i tidsrummet fra søndag den 2. januar til mandag den 3. januar.

Nogle dage senere, torsdag den 6.-7. januar, meldes om tyveri fra syv biler i Låsby.

Fra Sydøstjyll­ands Politi fremhaever vicepoliti­inspektør Stig Simonsen, at der her er tale om mange tilfaelde af tyverier fra biler på en gang.

»Det er mange, og det skal vi da have bragt til ophør. Her har vi behov for borgernes hjaelp, og det vil have en stor effekt, at man begynder at låse bilerne«, siger Stig Simonsen.

Politiet efterlyser vidner

Vicepoliti­inspektøre­ns appel kommer i kølvandet på en konstateri­ng af, at det gennemgåen­de traek fra både Skovby og Låsby var, at der stort set ikke var maerker efter opbrud på bilerne, der formentlig også stod ulåste.

I hvert fald er nogen kommet ind i bilerne på ukendt vis, som det hedder.

»Man kan ikke afvise, at nogen har taget i dørhåndtag­et for at se, om bilen var låst. I enkelte tilfaelde er der stjålet noget fra bilen, men ellers ikke. Der er kigget handskerum­met og rodet i det,« forklarer Stig Simonsen. Han uddyber, at der eksempelvi­s blev stjålet et par maerkesolb­riller og mindre kontantbel­øb i mønter.

I Skovby har Sydøstjyll­ands Politi et muligt spor efter at have set billeder fra noget overvågnin­g.

»Vi kigger i retning af, at det er samme gerningspe­rson, og har noget, som vi går efter«, siger Stig Simonsen.

I begge sager gaelder det, at Sydøstjyll­ands Politi fortsat interesser­et i at høre fra borgere, der eventuelt har set noget.

Man skal heller ikke tøve med at ringe til politiet, hvis man oplever nye tilfaelde eller mistaenkel­ige personer, der tager i bildøre.

Her har vi behov for borgernes hjaelp, og det vil have en stor effekt, at man begynder at låse bilerne.

 ?? ?? Udbyttet fra indbrudden­e i de 23 biler har tilsynelad­ende vaeret sparsomt: et par maerkesolb­riller og mindre kontantbel­øb i mønter. Arkivfoto
Udbyttet fra indbrudden­e i de 23 biler har tilsynelad­ende vaeret sparsomt: et par maerkesolb­riller og mindre kontantbel­øb i mønter. Arkivfoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark