Jyllands-Posten Søndag

OM OLE OLESEN

-

Han er 43 år og ejer virksomhed­en Oles Gård, hvor han producerer økologiske frysepizza­er med lokale råvarer fra egen eller omkringlig­gende gårde.

Er oprindelig­t uddannet paedagog, men har siden arbejdet som ufaglaert kok og cater til fester og virksomhed­er.

I januar 2021 medvirkede han i DR-programmet Løvens Hule. med at bygge et konvention­elt hus, mener han.

»Vi skulle hele tiden tage stilling til, hvilke materialer der gav bedst mening at bruge, og hvilke byggemetod­er der var mindst belastende for miljøet. Og så insistered­e vi på at bruge genbrugsma­terialer, hvor vi kunne,« siger han og tilføjer, at de også fravalgte mange af de ellers oplagte løsninger, eksempelvi­s Rockwool-isolering, for i stedet at bruge papiruld.

Et vanvidspro­jekt

Da Ole Olesen tog det første spadestik til sit nye hus i midten af 2011, var han fuld af gåpåmod og forventnin­g, og sådan blev det ved de efterfølge­nde tre måneder. Men så udviklede byggeriet sig til det, som han beskriver som et vanvidspro­jekt.

De halvandet år, det tog at bygge huset, lyder måske ikke af så meget, men da de sidste søm var banket i, og familien endelig kunne fejre julen i deres nye hus i 2012, ventede der sig noget af en bearbejdel­sesproces for Ole Olesen.

»Tre måneder inde i byggeriet blev det vildt hårdt. Jeg havde taget et års orlov for at kunne arbejde på projektet fuld tid, og da jeg endelig var faerdig, skulle jeg bare have en pause. Faktisk føler jeg, at jeg brugte to år efterfølge­nde på at komme til at kunne lide huset,« fortaeller Ole Olesen, som inden byggeriet arbejdede som paedagog.

I dag har han heldigvis genvundet energien – og ikke mindst genfundet glaeden ved huset og dets mange detaljer, som han helt selv kan tage aeren for.

»Jeg synes, at huset er så fedt og unikt, og det er blevet lige, som vi gerne ville have det. Men ville jeg gøre det hele igen? Nej!,« lyder det smågrinend­e fra Ole Olesen, der bor i huset med sin kone og tre børn.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark