Jyllands-Posten Søndag

5 bud på elbiler i 2022

Elbiler har i 2021 i dén grad fået deres folkelige i gennembrud. Tal fra De Danske Bilimportø­rer viser, at mere end hver fjerde indregistr­erede bil i første halvdel af 2021 var opladelig. Går du selv med tanker om at købe elbil i 2022, får du her 5 forske

- GUIDE Mikkel Ais Andersen

1. Den fornuftige – Hyundai Ioniq 5

Ioniq 5 er årets bil i 2022, og det er en velfortjen­t vinder, som også har vundet FDM’s gruppetest af elbiler. Den er grøn, sikkerhede­n er i top, prisen er fornuftig, og den har både en raekkevidd­e og en ladehastig­hed, der er blandt de allerbedst­e for en elbil. Når bilen skal lades op, sikrer den unikke 800-voltstekno­logi lynhurtige ladetider, hvis ellers man kan finde en lader, der kan levere nok effekt. Derved bliver det let at køre langt i bilen. Der er allerede solgt over 1000 af dem i Danmark, og jeg har fortsat store forventnin­ger til den. Pris: fra 324.995 kroner.

2. Danskeren – Fisker Ocean

Fisker Ocean er en elbil, og den er saerlig interessan­t i Danmark, fordi den er konstruere­t og designet af danske Henrik Fisker. Basisversi­onen Ocean Sport, der har 275 hk, forhjulstr­aek og en raekkevidd­e på op til 440 kilometer, skal koste 325.000 kroner ved introdukti­onen i november 2022, hvis alt går efter planen. Dermed vil den vaere på niveau med de billigste versioner af Kia EV6 og Hyundai Ioniq 5, som er SUV-biler i samme størrelse. Det bliver en bil, som bestilles online, og som kan opdateres over-the-air og kan serviceres hos bestemte vaerkstede­r. Pris: fra. 325.000 kroner.

3. Bling Bling – Nio ES8

Jeg har haft fornøjelse­n at se kinesiske Nio i Norge, hvor de er i fuld gang med at etablere batteriski­ftestation­er. Konceptet er ikke nyt, men alligevel fornyet, og det betyder, at forbrugern­e på få minutter kan få skiftet batteriet på en station helt automatisk. På den måde skal man ikke vente på opladning, og man undgår også bekymring omkring batteriets tilstand. Er man langt fra skiftestat­ion, vil det tilmed stadig vaere muligt at lynlade eller lade hjemme.

Jeg er meget spaendt på, hvordan danske forbrugere vil tage imod konceptet, for priserne er ikke nødvendigv­is i den lave ende. Det er dog heller ikke Nios ambition, da de vil vaere konkurrenc­edygtige i premiumseg­mentet. Pris: Indtil videre ukendt, men ca. 500.000 kroner, hvis man køber batteriet frem for at leje.

4. Ren nostalgi – VW ID. Buzz

Folkevogns­rugbrødet er født på ny i en elektrisk personvogn­sudgave – dog en stor én af slagsen. Det er supernosta­lgisk, men også meget sigende for udviklinge­n af de moderne og opkoblede biler, at de fortaeller en historie i deres design. Køberne af denne model vil nok få masser af opmaerksom­hed, og jeg er sikker på, at der vil vaere en del hype omkring den. Pris: Indtil videre ukendt.

5. For hele familien – Peugeot 308

Endelig en stationcar, og den kan endda oplades. Peugeot 308 kommer som plug-in hybrid i første omgang og senere som elbil. Det bliver meget interessan­t at følge dens udvikling i Danmark, hvor vi elsker stationcar­s.

Den burde vaere et perfekt match til det danske marked, hvor den vil gå i mange danske familiehje­rter. I hverdagen kan den bruges som en elbil, mens den kan anvendes som klassisk benzinbil på lange ture. Netop biler med god plads har vaeret en mangelvare på de grønne hylder, og derfor har jeg store forventnin­ger til denne bil. Pris: fra 299.999 kroner.

Ilyas Dogru er chefkonsul­ent ved FDM. Arkivfoto PR

 ?? ?? Fisker Ocean, designet af den danske bildesigne­r Henrik Fisker, er ét af de spaendende nye bud på en elbil i 2022. Arkivfoto: PR
Fisker Ocean, designet af den danske bildesigne­r Henrik Fisker, er ét af de spaendende nye bud på en elbil i 2022. Arkivfoto: PR
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark