Jyllands-Posten Søndag

USA OG KRIGEN I UKRAINE

-

MIG-fly

Ukraine.

»Men hvordan det praecist skal gøres, er stadig til diskussion,« udtalte han. Den samme melding kom

bliver

sendt

til

Ukraines praesident, Volodymyr Zelenskyj, med onsdag i en følelsesla­det virtuel tale til den amerikansk­e Kongres.

»Vi har brug for jer lige nu,« sagde han. Men det har altså stadig ikke fået Det Hvide Hus til at aendre holdning.

Onsdag annoncered­e Biden en ny militaer hjaelpepak­ke til Ukraine med militaert udstyr for 5,4 mia. danske kroner. Med pakken følger bl.a. flere Stinger-missiler og panservaer­nsraketter til Ukraine. Og den linje vil Joe Biden holde fast i – også når han ankommer til Nato-topmødet

En måling foretaget af Quinnipiac University viser, at tre fjerdedele af USA’s befolkning siger, at USA skal hjaelpe Ukraine, så meget landet kan, uden at de dog ønsker amerikansk­e soldater i krig.

17 pct. siger, at USA skal gøre alt, hvad landet kan for at hjaelpe Ukraine, også selv om det betyder, at USA bliver nødt til at gå i krig.

Ifølge en måling fra Yougov og The Economist vil 38 pct. af amerikaner­ne have, at USA hjaelper Ukraine med at etablere en no-fly zone over Ukraine. 27 pct. synes, at det er en dårlig idé. Men spørger man de samme amerikaner­e, om de ønsker at gå i krig med Rusland for at forsvare Ukraine, svarer 49 pct. nej og 20 pct. ja.

Kilder: Washington Post og The Economist.

i naeste uge, siger Michael Desch:

»Joe Biden skal se på, hvad der er bedst for USA, og tro mig, det er ikke at starte en tredje verdenskri­g,« siger han.

Enighed i Nato

Natos generalsek­retaer, Jens Stoltenber­g, udtrykte da også forleden støtte til den amerikansk­e linje. Det skete på et pressemøde i Bruxelles, hvor han samtidig sagde, at alliancen i fremtiden skal vaere rustet til et langt mere aktivt forsvar end i dag.

»Landene i alliancen mener alle som en, at Nato ikke skal sende styrker ind på landjorden eller i luften over Ukraine. Vi har et ansvar for at sikre, at denne krig ikke eskalerer ud over Ukraine,« sagde han. Ifølge CNN arbejder Det Hvide Hus også på, at praesident Joe Biden under sin rejse skal besøge Polen. Besøget er dog endnu ikke blevet officielt bekraeftet.

 ?? ??
 ?? ?? USA’s praesident, Joe Biden, rejser i naeste uge til Europa, hvor han bl.a. skal deltage i et EU-topmøde. Indadtil vil han formentlig understreg­e, at der er graenser for, hvor tydeligt USA kan støtte Ukraine.
Foto: Nicholas Kamm, AFP
USA’s praesident, Joe Biden, rejser i naeste uge til Europa, hvor han bl.a. skal deltage i et EU-topmøde. Indadtil vil han formentlig understreg­e, at der er graenser for, hvor tydeligt USA kan støtte Ukraine. Foto: Nicholas Kamm, AFP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark