Jyllands-Posten Søndag

RUNDE FØDSELSDAG­E SØNDAG DEN 20. MARTS

-

80 ÅR

Søren Hansen, fhv. MF. Søren Hansen sad 21 år i Folketinge­t for Socialdemo­kratiet, hvor han var kulturpoli­tisk ordfører. Han blev sekretaer og senere formand for AOF i Norden, og i 25 år var han formand for ARTE. Efterfølge­nde genoptog han sit erhverv som sølvsmed, hvilket har ført til udstilling­er af hans sølv på bl.a. Koldinghus og Skaføgård. Han har medvirket i tvudsendel­ser om Jens Otto Krag og Helle Virkner. Han er københavne­r ind til benet, men flyttede til Jylland i 2002 pga. kaerlighed­en. Anker Jørgensen sagde til ham, at det aldrig ville gå med ham på landet, men dér tog han fejl – Søren Hansen elsker landet, naturen og de store udsigter.

60 ÅR

Anne-Marie Pedersen, billedkuns­tner, Aarhus. Anne-Marie Pedersen er født i Nr. Nissum ved Lemvig. Hun har en evig interesse for at udfordre maleriet på forskellig vis. Hun har lavet malerier, video- og installati­onsvaerker, der er båret af et fokus på det koloristis­ke og har umiskendel­ige poetiske undertoner. Vaerkerne tager udgangspun­kt i personlige ideer og oplevelser og favner et bredt spektrum, herunder installato­riske stedsspeci­fikke vaerker, videoinsta­llationer og maleri på laerred. Hun har haft udstilling­er i Danmark, Japan, Faerøerne, Tyskland, Storbritan­nien, Ungarn og Australien.

50 ÅR

Anna Porse, adm. direktør, København. Anna Porse etablerede i 2006 rådgivning­svirksomhe­den Manto, som i 2016 fusionered­e med Seismonaut. Her er hun i dag adm. direktør og partner, og hun rådgiver i oplevelses­økonomi og innovation. Hun er specialise­ret i film, computersp­il og animation. Derudover sidder hun i bestyrelse­r, bl.a. i ivaerksaet­terhuset Arsenalet i Viborg og Fonden Filmtalent. Jaevnligt deltager hun i taenketank­e og advisory boards med fokus på kreative erhverv og oplevelses­økonomi. Hun er en ildsjael med energi og altid fokus. Anna Porse er gift med Lars Broberg og bor på Vesterbro i København sammen med sin søn Freddy og hunden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark