Jyllands-Posten Søndag

DE GRUSOMME, VARIGE SPOR

- PETER ROSENDAL, WEEKENDRED­AKTØR TEGNING: RINA KJELDGAARD

Skarven har en voldsom appetit. Det har stor betydning for fiskebesta­nden i de danske åer.

Tre kvinder har fortalt journalist Morten Zahle, hvordan de faldt pladask for »manden, der var god til at lytte«, men som senere udsatte dem for vold. De blev dermed en del af den statistik, der fortaeller, at 29 pct. af alle kvinder siden 15-årsalderen mindst én gang har vaeret udsat for enten fysisk, seksuel eller psykisk partnervol­d. Det gaelder for 12 pct. af maendene i en undersøgel­se fra Vive, bestilt af Mary Fonden. Ligestilli­ngsministe­r Trine Bramsen erkender, at indsatsen mod partnervol­d hidtil ikke har vaeret god nok.

Krigen i Ukraine er gået ind i sin fjerde uge. Løsningern­e synes i skrivende stund at vaere langt vaek, fordi de er svaere at få øje på. I den seneste uge er der imidlertid flere eksperter, der er begyndt at pege på en model, hvor Ukraine får en eller anden form for neutralite­tsstatus. Det er også sådan en løsning, som fredsforsk­eren Jan Øberg advokerer for i et interview med journalist Morten Vestergaar­d. Men er det et naivt forslag, når man har med Vladimir Putin at gøre?

Uanset hvordan krigen udvikler sig, så har den allerede sat grusomme, varige spor. Jyllands-Postens billedreda­ktør, Brian Karmark, har udvalgt en raekke billeder fra de internatio­nale fotobureau­er, der uden omsvøb dokumenter­er tragedien.

Journalist Jamilla Sophie Alvi har besøgt danseren Silas Holst på hans danseskole i Rødovre. Det er bl.a. blevet til en snak om, hvorfor han har valgt at stoppe som danser i tv-succesen ”Vild med dans”.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark