Jyllands-Posten Søndag

Forskning i ny behandling af graesaller­gi får bedre forhold på AUH

-

Et stort studie skal klarlaegge effekten af en ny lovende behandling mod graespolle­nallergi. Patientern­e får efter lodtraekni­ng enten en forsøgsbeh­andling eller en snydebehan­dling. Hverken patient eller personale ved, hvad der er givet, men de foreløbige resultater med behandling­en ser lovende ud, skriver Aarhus Universite­tshospital,

AUH, i en pressemedd­elelse

Fredag eftermidda­g indviede Lungesygdo­mme en tilbygning til Allergicen­tret på AUH, der fremover skal huse forsknings­projektet Intralymfa­tisk Immunterap­i (ILIT).

Forsknings­projektet ILIT tester en behandling, der kan reducere allergisym­ptomer markant efter tre indsprøjtn­inger. I stedet for at vaccinere i armen giver man injektione­n i en lymfeknude i lysken, hvorfra den påvirker immunforsv­aret. Dermed kan både behandling­stiden og dosis saettes ned med samme eller bedre effekt – men med faerre behandling­er, bivirkning­er og allergisym­ptomer.

»ILIT vil kunne få en stor betydning både for den enkelte allergiker, men også for samfundet. Da vi startede projektet, fik vi på kort tid 2100 henvendels­er fra hele landet fra folk med graesaller­gi, der var interesser­et i at deltage. Vi har derfor de nødvendige 600 deltagere med i projektet,« siger professor Hans Jürgen Hoffmann.

Den nuvaerende behandling består af et vaccinatio­nsprogram med 30-50 injektione­r fordelt over tre-fem år eller en tabletbeha­ndling, hvor man skal tage en tablet hver dag i tre år. Fordi de nuvaerende behandling­er er langvarige, er det i dag kun ca. 30 pct., som gennemføre­r behandling­erne.

De første resultater af projektet forventes at foreligge om et til to år.

 ?? ?? Strikdesig­neren Laerke Bagger brugte hver aften i halvanden
måned på broderiet på festugepla­kat-sweateren.
Foto: Aarhus Festuge
Strikdesig­neren Laerke Bagger brugte hver aften i halvanden måned på broderiet på festugepla­kat-sweateren. Foto: Aarhus Festuge

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark