Jyllands-Posten Søndag

OM HAVNEUDVID­ELSEN

-

Høringsfri­sten er netop udløbet i sagen om et af de største byggeproje­kter i Aarhus. Aarhus Kommune har foreslået, at man udvider havneareal­et med 100 hektar, svarende til 140 fodboldban­er, over de naeste 30 år.

Udvidelsen vil skabe vaekst og arbejdspla­dser, lyder argumentet for udvidelsen.

Men det er langtfra alle, der deler begejstrin­gen for den nye udvidelse. Der er blevet indsendt over 1.700 høringssva­r. De skal behandles i Aarhus Kommune, inden en havneudvid­else vil kunne stemmes igennem i Aarhus Byråd. end jeg havde turdet håbe på. Vi har sagt til politiet, at vi regnede med, at der ville komme 100-200 mennesker, og jeg tror naermere, at der er 300, der er mødt op,« siger Svend Erik Kristensen, som er formand for Foreningen Bevar Aarhus Bugten.

»Høringsfri­sten er jo netop udløbet, og man kunne frygte, at borgerne mente, at de havde gjort deres, når de havde skrevet et høringssva­r. Samtidig er der en demonstrat­ion for Ukraine, som også foregår i dag, og det er jo både højaktuelt og vigtigt,« siger Svend Erik Kristensen.

Han mener, at de mange fremmødte borgere viser, at man har formået at gøre en vindersag til en tabersag.

»Da jeg begyndte at snakke om havneudvid­elsen i efteråret, var der ingen, der troede, at vi kunne rokke ved beslutning­en om havneudvid­elsen, som jo allerede var truffet politisk. Eksperter mente, det var en tabersag, men vi har formået at grave så meget viden frem undervejs, der har belyst, hvorfor vi ikke har brug for en havneudvid­else,« siger Svend Erik Kristensen, som peger på, at det vigtigste argument, som Foreningen Beskyt Aarhus Bugten har gravet frem, er, at vaeksten i Aarhus Havn er dykket de sidste 10 år, hvis man ser bort fra containerd­elen.

Hvorvidt havneudvid­elsen bliver virkelighe­d, kan kun fremtiden vise. Kommunen har modtaget 1500 høringssva­r, som man i den kommende tid skal tage stilling til.

 ?? ??
 ?? ?? Ida Jakobsen synes, det er gammeldags at smide beton i havet. Foto: Tobias Nicolai
Ida Jakobsen synes, det er gammeldags at smide beton i havet. Foto: Tobias Nicolai

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark