Jyllands-Posten Søndag

»Jeg skal passe på med at bevaege mig uden for i disse dage«

Frederik Brandhof skiftede inden denne saeson til AGF fra Viborg, hvor han stadig er bosat. De to hold mødes søndag, og cheftraene­r David Nielsen påpeger, at saesonen ikke kan laegges på hylden trods en misset målsaetnin­g.

- BENJAMIN LILLELUND benjamin.lillelund@jp.dk CHEFTRAENE­R DAVID NIELSEN

I flere år var Frederik Brandhof en af de største profiler hos Viborg FF. Han spillede fuldtid hver eneste gang og dominerede på midtbanen. Men lige da det for alvor blev festligt med en oprykning til Superligae­n, sagde Frederik Brandhof farvel til Viborg og skiftede i sommer på en fri transfer til AGF.

Her er spilletide­n en lidt anden for Frederik Brandhof, der ofte er havnet i skyggen af midtbanepr­ofiler som Nicolai Poulsen, Albert Grønbaek og Mikael Anderson. Og med tilkomsten af Jack Wilshere er han kommet endnu laengere tilbage i køen, så han dette forår kun har spillet sammenlagt en halvleg i de tre seneste kampe.

»Han er en ekstra konkurrent, så på den måde kan det godt vaere lidt traels. Jeg har fået at vide af traenertea­met, at jeg har gjort en god figur.

Efter vinterpaus­en har jeg fået mindre spilletid, og det er surt, for jeg vil spille hver gang. Jeg må bare stå klar, når muligheden byder sig. Jeg ved, at nogle af de andre midtbanesp­illere snart skal afsone en karantaene­dag, så der skal jeg vaere klar. Man traener for at spille kampene, men samtidig ved jeg, at der er hård konkurrenc­e om pladserne,« siger han.

Kendte ansigter

For Frederik Brandhof var Viborg FF klubben, hvor karrieren for alvor tog fart. Inden da havde han spillet i FC Midtjyllan­d og Skive, men succesen hos de grønne har skabt et saerligt bånd til oprykkerkl­ubben.

»Det er altid sjovt at spille mod kendte ansigter, så det er bestemt en kamp, jeg ser frem til. Jeg bor stadig i byen, så det kan vaere, jeg skal passe på med at bevaege mig udenfor i disse dage,« joker Frederik Brandhof og tilføjer:

»Jeg følger stadig med og skal se, hvordan det går Viborg, men jeg vil ikke beskrive mig som vaerende fan af holdet. Jeg har nogle kammerater, som stadig spiller der, så jeg er på stadion for at se dem spille, når det lige passer ind i min kalender. Viborg har overrasket i Superligae­n i år og spillet god fodbold.«

Frederik Brandhof forklarer, at han skiftede til AGF for at få »sjove kampe, for når andre klubber møder AGF, er der altid ekstra tilskuere på laegterne«. Sådan en fik han i søndags i 1-1-kampen mod Brøndby, hvor praestatio­nen i anden halvleg skal tages med ind til kampen mod Viborg.

»Mod Brøndby spillede vi godt og lod os ikke presse. Vi var bedre på bolden og havde laengere angreb, hvor vi holdt på kuglen i stedet for at spurte afsted altid. Vi skal sørge for at stå kompakt imod Viborg, men vi skal også vaere opsøgende på kontrachan­cer, når de taber bolden,« siger Brandhof.

Cheftraene­r David Nielsen vil ikke løfte sløret for, om Frederik Brandhof får chancen fra start, men understreg­er, at han ikke er »langt fra« startopsti­llingen.

»Han har en utrolig stor vaerdi for vores hold. Vi aendrede på et par pladser i den seneste kamp, så det kan sagtens taenkes at ske igen. Han har fået et rimelig stort gennembrud her. Han bidrager med stor intensitet,

Vi kan ikke blive ved med at vaere skuffede. Enten kan vi detonere en bombe, eller også skal vi begynde at spille fodbold.

FREDERIK BRANDHOFS SPILLETID I FORÅRET

90 minutter mod Sønderjysk­e

15 minutter mod Vejle

18 minutter mod FC Nordsjaell­and

12 minutter mod Brøndby

løbekraft og er ret god til at komme i modstander­ens felt,« siger cheftraene­ren.

Falder denne kamp ned i et vadehul, nu når der ikke er noget på spil i sidste grundspils­kamp?

»Vi kunne lige så godt afblaese saesonen, hvis folk synes, at det bliver kedeligt fra nu af. Det er ikke kedeligt, det er superligak­ampe. Vi kan ikke blive ved med at vaere skuffede. Enten kan vi detonere en bombe, eller også skal vi begynde at spille fodbold. Det er vigtigt.«

Jeg tror bare, at man kan have en tendens til at glemme, at disse tre point i sidste grundspils­kamp taeller lige så meget, som når nedrykning­sspillet går i gang.

»Det har du ret i, men for mig kører saesonen løbende videre. Fans og medier taenker over, at ligaen bliver delt op nu. Det kan spillerne også komme til. De er fodboldint­eresserede og laeser alle artiklerne ligesom fansene,« siger David Nielsen.

 ?? ?? Frederik Brandhof (i rødt) spillede en halvleg i saesonens første kamp mod Viborg. Arkivfoto: Réné Schütze
Frederik Brandhof (i rødt) spillede en halvleg i saesonens første kamp mod Viborg. Arkivfoto: Réné Schütze

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark