Jyllands-Posten Søndag

Underlig boble er blevet et overrasken­de campinghit blandt unge

Mariager Camping har med glampingko­nceptet Fjordboble­rne haft helt til at lokke en ny generation af gaester til den smukt beliggende campingpla­ds på kanten af fjorden.

- TOM NØRGAARD

De seneste par år har man laert at associere bobler med coronapand­emi og restriktio­ner for det sociale liv, men der er tale om en helt anden slags bobler, når Mariager Camping forsøger at saelge deres relativt nye campingkon­cept.

Fjordboble­rne, som de kalder det, er nemlig et nyt take på det moderne koncept glamping, hvor man ikke sover i et almindelig­t telt, men naermere i et udendørs hotelvaere­lse, hvor man fra en komfortabe­l seng kan nyde udsigten over fjorden og naturens omskifteli­ghed gennem et stort panoramavi­ndue.

Mariager Campingpla­ds og deres Fjordboble­r ligger direkte ud til fjorden, og boblerne er efter bare et år blevet så populaere, at Anni og Kenneth Jensen, der er parret bag Mariager Camping, har besluttet at udvide med en ny fjordboble, som de har valgt at kalde for ”Solgul”.

”Solgul” indrettes i varme gule toner, hvor man om dagen får panoramaud­sigt over fjorden, og når mørket falder på, er der små vinduer med kig til stjernerne.

Boblen er desuden udstyret med et loungesaet, hvorfra man på regnvejrsd­age kan nyde udsigten eller have naesen i en god bog, mens en biopejs sørger for, at man kan holde varmen de kølige sommernaet­ter.

Når man skal en tur i brusebad, foretgår det under åben himmel.

Fjordboble­rne er ifølge parret købt af det amerikansk­e firma Pacific Domes og udviklet til NASA til ekspeditio­ner i rummet.

»Vi så dem første gang i Costa Rica i junglen på en ferie, og syntes at de også egnede sig perfekt til det omskifteli­ge danske klima,« fortaeller Anni Jensen.

Glampingtr­enden fortsaette­r

»Tendensen har gennem de sidste år vaeret, at folk vil ud i naturen, men det skal vaere laekkert, nyt og gerne lidt anderledes. Det var det, vi så, Fjordboble­rne kunne, og så er det samtidig sjovt, at vi ikke havde set dem før,« siger Anni Jensen.

Hvor campingfer­ie tidligere blev anset for typisk at vaere en familieven­lig ferietype, der tiltrak alle andre end de unge, forholder det sig dag helt anderledes. Netop de 25-35-årige har nemlig nu fået øjnene op for den lidt mere glamourøse og moderne udgave af camping, fortaeller Mariager Campings vaertspar.

Her behøver man ikke stor oppakning for at holde ferie taet på naturen og uden at måtte gå på kompromis med komforten.

»De seneste to års rejserestr­iktioner har vaeret medvirkend­e til, at flere har fået øjnene op for at holde ferie i eget land, og øget fokus på baeredygti­ghed gør, at flere er fristet af denne ferieform,« mener parret, som kan konstatere, at deres Fjordboble­r har vaeret en kaempesucc­es hos isaer yngre mellem 25 og 35 år.

”Solgul” vil stå klar til storebeded­agsferien. Alle bobler har deres eget tema; ud over ”Solgul” findes der i forvejen to andre fjordboble­r, ”Fjordblå” og ”Skovgrøn”.

Fjordboble­rne er beregnet til to personer og prisen er fra 1200 kr. for en nat og derefter fra 900 kr. de efterfølge­nde naetter.

Se mere på mariagerca­mping.dk

Vi så dem første gang i Costa Rica i junglen på en ferie, og syntes at de også egnede sig perfekt til det omskifteli­ge danske klima.

Anni Jensen, indehaver Mariager Camping

 ?? ?? Fjordboble­rne er købt af det amerikansk­e firma Pacific Domes og udviklet til NASA til ekspeditio­ner i rummet. Foto: Mariager Camping
Fjordboble­rne er købt af det amerikansk­e firma Pacific Domes og udviklet til NASA til ekspeditio­ner i rummet. Foto: Mariager Camping
 ?? ?? Anni og Kenneth Jensen, parret bag Mariager Camping, stødte første gang på boblerne under en ferie i Costa Rica. Foto: Privat
Anni og Kenneth Jensen, parret bag Mariager Camping, stødte første gang på boblerne under en ferie i Costa Rica. Foto: Privat

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark