Jyllands-Posten Søndag

Oliedepot står i flammer i saudiarabi­sk by

Houthi-oprørere haevder at stå bag flere angreb i Saudi-Arabien.

-

Et oliedepot i den saudiarabi­ske by Jeddah stod fredag i flammer. Branden var brudt ud, samtidig med at en traening forud for et Formel 1-løb var blevet afviklet.

Billeder og video fra Jeddah viste en stor søjle af røg, der stiger op over byen.

En talsmand for houthi-oprørere fra Yemen udtalte fredag ifølge nyhedsbure­auet Reuters, at flere mål var blevet angrebet i Saudi-Arabien.

Det gaelder blandt andet et anlaeg tilhørende det statsejede saudiarabi­ske olieselska­b Aramco i Jeddah. Anlaegget skal vaere blevet ramt af missiler.

Mediet Motorsport skriver, at det ramte oliedepot ligger ved den internatio­nale lufthavn lidt over 15 km fra racerbanen. Der kunne angiveligt lugtes braendende olie ved banen. Brandene skulle senere fredag vaere kommet under kontrol. Det melder den saudiskled­ede koalition ifølge Reuters. Ingen er ifølge udtalelsen kommet til skade som følge af angrebet.

Også i Saudi-Arabiens hovedstad, Riyadh, skal mål vaere blevet ramt. Derudover er raffinader­ierne Ras Tanura og Rabigh blevet ramt af droner, siger talsmanden, Yahya Sarea, ifølge Reuters.

Ifølge den amerikansk­e udenrigsmi­nister, Antony Blinken, fordømmer USA angrebet mod Saudi-Arabien.

»På et tidspunkt, hvor parterne burde vaere fokuseret på en deeskaleri­ng og levering af livreddend­e nødhjaelp til det yemenitisk­e folk, fortsaette­r houthierne deres destruktiv­e adfaerd og hensynsløs­e terrorangr­eb,« siger Blinken ifølge Reuters.

Angrebene finder sted, mens Saudi-Arabien fortsat står i spidsen for en koalition i Yemen, hvor en borgerkrig i 2014 tog fart.

Det skete, da houthi-oprørerne indtog hovedstade­n Sanaa og en stor del af landets nordlige områder.

Et år senere gik SaudiArabi­en ind i konflikten. Det skete for at genindsaet­te den vaeltede praesident, Mansour Abed Rabbo Hadi.

Luftangreb – som houthioprø­rere haevder, at SaudiArabi­en står bag – har fået internatio­nal kritik for også at ramme civile. Titusindvi­s af mennesker er blevet draebt, og millioner er tvunget på flugt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark