Jyllands-Posten Søndag

Nu skal Magnussen ud i ukendt terraen

Flere ting peger i retning af endnu en succesfuld weekend for Haas og Kevin Magnussen, når de skal forsøge at hive point med hjem fra Formel 1-grandprixe­t i SaudiArabi­en. Danskeren kender dog ikke banen.

- CHRISTOFFE­R GREEN sport@jp.dk

Forgangne weekend førte Haas an som hurtigste midterhold, der kaemper om pladserne bag Ferrari, Red Bull og Mercedes, og Kevin Magnussen lå solidt placeret som nummer syv, inden de to Red Bull-biler kortslutte­de og måtte udgå.

Kevin Magnussens femteplads i saesonens første Formel 1-løb i Bahrain var ikke kun bygget på held og tilfaeldig­heder. Ifølge Jyllands-Postens Formel 1-ekspert, Thomas Wulff, kørte danskeren sig til succesen, og selv om femteplads­er nok ikke bliver hverdagsko­st for det lille amerikansk­e team, vurderer han, at danskeren igen har gode muligheder for point, når Formel 1-cirkusset rykker fra Bahrain og Den Persiske Golf til Det Røde Hav og Jeddahs asfalt:

»Intet indikerer, at Haas og Kevin Magnussen ikke igen skal køre med om de sjove placeringe­r og point. Om det kan blive til en femteplads igen, er ikke sikkert, men lige nu har de farten til at køre i pointene kontinuerl­igt.«

Selvtillid­en fra femteplads­en i Bahrain, Haas’ fornemme arbejde med den nye 2022-racer og den fornyede chance som racerkører i motorsport­ens fineste klasse er grundene til, at Kevin Magnussen godt kan drømme stort og have høje forventnin­ger til sig selv.

»Følelsen af, at bilen gør, hvad du beder den om, får dig til at vaere i kontrol, det gør dig hurtigere og giver selvtillid. Kevin ser ud til at nyde at køre Haas-raceren, og Haas virker til at have bygget en bil, som kørerne ikke skal kaempe for meget med. Derudover har Kevin, udover en hurtig bil, fået en ny chance for at gøre det, som han allerhelst vil – køre racerløb mod de allerbedst­e drenge i klassen. Det skal nok holde ham helt skarp og kaste flere point af sig,« siger Thomas Wulff.

Jeddah og betonvaegg­ene

For kun anden gang i historien skal de 20 Formel 1maskiner søndag prøve kraefter med banen i ørkenstate­n. Sidste års løb bød på drama fra første til sidste omgang, inden Lewis Hamilton kunne køre over målstregen som vinder af løbet.

Kevin Magnussen har ikke prøvet at smide en racer rundt i de 27 sving, der er omringet af faretruend­e betonvaegg­e og i sidste ende udgør Jeddah Corniche Circuit. Men det bliver ikke et problem for danskeren, mener Thomas Wulff:

»Det kommer ikke til at betyde noget, tror jeg. Det er ikke sikkert, at Kevin er med helt fremme fra første faerd, men den selvtillid, som han tager med fra første løb, kommer til at opveje den manglende kørsel på banen.«

Kevin Magnussen er også rolig på trods af sit manglende kendskab til banen, men har dog forberedt sig grundigt inden debuten.

»Det handler om at få set en masse video og få en forståelse af kørestile og linjer i de forskellig­e sving. Det er også vigtigt at forstå asfalten og forstå, hvilke kantsten der er brugbare. At gå banen igennem bliver vigtigt, så man kan maerke og se den i praksis,« siger Kevin Magnussen i en pressemedd­elelse.

Jeddahs bybane bliver en anden oplevelse end sidste uges løb i Bahrain. Udover at vaere smallere og have betonmure hele vejen rundt er den også hurtigere og byder på en mere flydende gennemkørs­el. Der findes ingen langsomme sektioner og chikaner, men det kan godt blive en fordel for Haas, mener Thomas Wulff:

»Banen har voldsomt hurtige kombinatio­ner, og Haasbilen ser ud til at have det fint i de hurtige sektioner, og dem er der mange af i Jeddah. Haas er også begunstige­t af at have en Ferrari-motor, og den ser ud til for nuvaerende at vaere den klart bedste motor. Den får de i den grad brug for på søndag.«

Taet trafik i midten

Flere hold står klar til at fravriste Haas og Kevin Magnussen positionen lige bag de tre mesterskab­saspirante­r, og marginaler adskiller de forskellig­e teams. Med kun en uge imellem de to løb har der ikke vaeret tid til at få løst store udfordring­er fra første løb, og derfor bliver Haas’ konkurrent­er højst sandsynlig­t de samme som i sidste weekend.

»Der er mange konkurrent­er til pladserne bag Ferrari, Red Bull og Mercedes. Det er ikke mange tiendedele, der adskiller de forskellig­e teams, og flere hold vil føle, at de har en realistisk mulighed for at nappe syvendepla­dsen foran Haas. Alphatauri med isaer Pierre Gasly ser staerkt ud. Det samme gør Alfa Romeo med Valtteri Bottas, og det er generelt bare et vildt taet midterfelt,« siger Thomas Wulff.

 ?? ?? Kevin Magnussen har forberedt sig grundigt på banen i SaudiArabi­en.
Foto: Andrej Isakovic/AFP
Kevin Magnussen har forberedt sig grundigt på banen i SaudiArabi­en. Foto: Andrej Isakovic/AFP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark