Jyllands-Posten Søndag

GOG og Aalborg Håndbold cruisede i pokalfinal­en

Der herskede aldrig tvivl om, hvem der gik i den danske pokalfinal­e for maend, da Final4 løb af stablen lørdag eftermidda­g.

- DANIEL NØRUP AGERHOLM daniel.n.agerholm@jp.dk

Hvem elsker ikke en god underdog-historie? Den lille trodser alle odds og besejrer den store. Om det er David mod Goliat eller Danmark ved EM i 92, så kender alle historien.

Sidste år var det praecis Mors-Thy Håndbold, som trodsede alle odds og vandt pokalfinal­en i håndbold, da holdet stod over for maegtige Aalborg Håndbold.

Denne lørdag skulle samme slag stå, da Mors-Thy igen krydsede klinger med Aalborg Håndbold i dagens første Final4-opgør i Herning. Det blev dog ikke til den magiske fortaellin­g for Mors-Thy, Aalborg viste mesterklas­se og vandt sikkert 34-25.

Aalborg så allerede fra første minut ud til at vaere fast besluttet på at viske sidste års finalenede­rlag af sig og satte sig planmaessi­gt tungt på kampens indledning.

En raekke helt store profiler forlader denne sommer Mors-Thy. Blandt dem er Mads Hoxer Hangaard, som i naeste saeson faktisk skal til Aalborg Håndbold. Den unge højreback startede forrygende med tre mål efter 15 minutters spil.

Det aendrede dog ikke på, at Aalborg konstant gav svar på tiltale, og ved pausen førte Aalborg dermed 17-12.

Sejren til Goliat

Aalborg Håndbold havde et spektakula­ert 2021. Holdet blev danske mestre for anden gang i traek og spillede sig i Champions Leagues Final4 for første gang i klubbens historie.

Topscorer Mors-Thy:

Mads Hoxer Hangaard 6

Topscorer Aalborg Håndbold:

Sebastian Barthold 9

Stilling undervejs:

2-4, 5-6, 7-10, 10-14, 12-17, 1420, 18-26, 19-28, 24-32, 25-34

Klassen var også altoversky­ggende denne lørdag i Herning. Anført af landsholds­stjernen Henrik Mølgaard stod det nordjyske hold kompakt i forsvaret og var kynisk foran mål, og pludselig førte holdet med hele otte mål.

På laegterne syntes stemningen også forvandlet. Forventnin­gerne til Mors-Thy var enorme, da kampen startede. Publikum hujede og jublede, men med 10 minutter tilbage af kampen var lysene forsvundet fra øjnene, som når musikken slukker på et diskotek. Dermed vandt Aalborg fortjent 34-25.

Legestue

Dagens sidste Final4-opgør havde samme fortegn som det første, da Bjerringbr­o-Silkeborg mødte GOG. Den klare favorit hed GOG, og det forstår man godt, når man taenker på, at holdet fører den danske håndboldli­ga og blot har tabt én enkelt kamp i ligaen.

Omvendt skulle Bjerringbr­o-Silkeborg forsøge at redde en middelmådi­g saeson, hvor man uden at imponere har sikret sig adgang til slutspille­t, men ikke er i naerheden af at kunne hente medaljer hjem i ligaen, hvorfor man kunne forestille sig, at holdet

Topscorer Bjerringbr­o-Silkeborg:

Alexander Lynggaard 5

Topscorer GOG:

Oscar Bergendahl 7

Stilling undervejs:

1-6, 4-9, 5-13, 8-16, 11-19, 1422, 16-26, 21-29, 23-32, 26-35 død og pine ville forsøge at skabe en pokalsucce­s.

Sådan skulle det dog ikke blive. GOG vandt stensikker­t 35-26.

Der var nemlig ikke den mindste sårbarhed at spore hos GOG’s panserfors­var og den velspillen­de islandske målmand. Hele første halvleg førte GOG stort, og BSH viste ikke på noget tidspunkt tegn på, at der ville komme et comeback. Kort inden pausen fik BSH’s René Toft Hansen desuden rødt kort, og så gik de to hold til pause med stillingen 19-11 til GOG, mens holdets fans sang »legestue«, hvilket måtte siges at vaere korrekt.

GOG’s store profil denne saeson hedder Mathias Gidsel, men en skade tidligere på året har holdt det unge stjernesku­d vaek fra banen. Det har til gengaeld givet plads til, at andre frø kan spire, f.eks. Simon Pytlick. Sønnen til den tidligere kvindeland­sholdstrae­ner Jan Pytlick har imponeret i Gidsels fravaer, og i denne kamp leverede han den ene genialitet efter den anden og må siges at vaere en af de store aktører bag sejren.

Kampens resultat betyder, at GOG møder Aalborg Håndbold i den danske pokalfinal­e søndag kl. 16. Kampen vises på TV 2.

MORS-THY – AALBORG HÅNDBOLD:

(12-17) 25-34

BJERRINGBR­O-SILKEBORG – GOG:

(11-19) 26-35

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark