Jyllands-Posten Søndag

Kød på bordet

Ny Istedgade-bistro leverer mad til Mons og vaerdi for pengene.

- NIELS LILLELUND lillelund@jp.dk

GRIMAL Istedgade 128 København

Frankly mr. Shankly. De spillede The Smiths, musik fra mine studenterd­age, hvor jeg tog alting, herunder Morrissey, tungere, men hvordan kunne de vide, at jeg netop var i det humør? At jeg var The Boy with a Thorn in his side og for resten dødtraet.

Er det passende at anmelde noget i den tilstand? Restaurant kommer af ordet restaurere, det er efterhånde­n en kliché at naevne det, og dog er det langtfra alle restaurant­er, det er passende at besøge, når man traenger til netop at blive restaurere­t. Restaurant­er kan vaere ganske kraevende, en forestilli­ng med krav om anspaendt opmaerksom­hed og alvorlig iagttagels­e af ritualer og fortaellin­ger. Som en ven af mig fik at vide på en restaurant af en staerkt konsterner­et tjener, hvis fortaellin­g var blevet afbrudt af et ønske fra gaesten, min ven, som bad om rødvin til en ret, hvor man havde taenkt sig at servere hvidvin: »Så er det på eget ansvar!« Han tog chancen, men det holdt hårdt at få lov til det.

Så kraevende har den nye Grimal i Istedgade imidlertid ikke taenkt sig at vaere. Tvaertimod, man har på forhånd annonceret, at her gaelder det tre maettende retter evt. suppleret af snacks, kort sagt: aftensmad. Det lød jo godt, for det var iskoldt, vi måtte have en drosche trods den korte vej, og taxachauff­øren bad, om vi lige kunne stave til Istedgade? Bevares. Det er de faktiske forhold i transporti­ndustrien, og aergrelsen var ikke tilstraekk­elig til at daempe mine forventnin­ger til det nye sted, som er seneste skud på stammen i en raekke af succesrige restaurant­er. Vi taler om Frank i Indre By, Polly og Sol&Luna på Frederiksb­erg, alle anbefalels­esvaerdige, og i øvrigt med Madklubben bagved.

Og nu altså Grimal på Vesterbro, som klart er den mest rustikke og mindst praetentiø­se i kvartetten. Lokalerne, der før husede Vesterbro Vinstue, er studentiko­st afslappede i udtrykket, hvorfor det for en aeldre mand netop var så passende med Morrisey i højttalere­n.

Østers og skotske aeg

Der var masser af mennesker denne torsdag, hvor vi havde fået et tidligt bord. Vi var, er jeg bange for, genkendt, da vi trådte ind; jeg genkendte i hvert fald tjeneren fra Frank, verden er lille, og vi fik et bord taet ved vinduet mod Istedgade. Man sidder ganske taet her, det skal siges, men ikke så taet, at det er generende. Det strømmede ind med gaester, og rummet ude bagved var fyldt med glade mennesker. Kort efter at vi var baenket, ankom f.eks. ejeren af naerliggen­de Promenaden og nyåbnede Holly.

If you’re so very entertaini­ng, why are you on your own tonight? Men det er man da heller ikke, når man sidder her, tvaertimod, man er midt i det hele., og selv om gaden ikke er uartig mere, som den var, kan her jo godt vaere sjovt at vaere.

Vi lagde ud med en omgang snacks. Glimrende østers med citron, mignonette & tabasco (seks styk for 180 kr.), en traditione­l, blød og dejlig terrin med gris, and, pistacie og sylt

Bordene står taet på Grimal, hvor atmosfaere­n er hyggelig.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark