Jyllands-Posten Søndag

Musikåret 2022 skudt i gang: »Det er fuld lykke at sidde her lige nu«

Med musikrute og musik i alle genrer blev musikåret skudt i gang med jazz på Svalegange­n, guitarspil på Lille Torv og hiphop i bagende sol på Salling Rooftop.

- EMMA SENNELS emma.sennels@jp.dk LOUISE FLYVHOLM SCHWARTZ, STUDERENDE

brostenene mellem farverige stedmoderb­lomster, bundne buketter og handlende aarhusiane­re havde Christina Otte og Trine Høj fundet en solskinspl­et, hvor de havsom de slået sig ned med hver deres to go-kaffe.

De har savnet at gå til koncert og opleve ny musik, og derfor var de lørdag eftermidda­g mødt op for at høre guitarduoe­n Uncover spille.

»Vi er stamgaeste­r til deres koncerter, men jeg har hørt om Music City Aarhus på Facebook. Jeg har ofte tilføjet nye sange til min playliste, fordi jeg oplevede et nyt band til en koncert, jeg lige kom forbi. Jeg taenker klart, det er godt, nye kunstnere får spilletid, så vi får øje på dem,« siger Christina Otte.

Var man en af dem, der ikke før var klar over, hvorfor AarPå hus pludselig genlød af guitarspil eller opera en forårsdag i marts, stod frivillige i orange jakker og delte flyers ud om, hvad balladen bestod af – musikåret Music City Aarhus skød nemlig musikåret 2022 i gang med musik i hele byen.

Vaerne om musiklivet

Det startede med klokkespil ved middagstid fra rådhustårn­et, og derefter korsang fra musikstude­rende i banegårdsh­allen og opera under åben himmel på banegårdsp­ladsen. Jazz på Teatret Svalegange­n og folkemusik i Øst for Paradis.

Musiklivet skal genstartes efter coronanedl­ukninger, og aarhusiane­rne skal ikke kunne undgå at kende til det rige musikliv, der findes i byen, fortaeller Caecilie Uhre Karlsson, der er projektkoo­rdinator ved Music City Aarhus.

Den officielle åbning lørdag bød på bare en brøkdel af alt det, Music City Aarhus har at tilbyde, fortaeller hun»Hele idéen med Music City Aarhus kommer fra musiklivet selv, der har et ønske om at gøre mere opmaerksom på sig selv. Vi har et staerkt økosystem af forskellig­e komponente­r, der gør, at vi har et staerkt musikliv i Aarhus,

Jeg synes, det er en helt genialt måde at skabe en musikfest på.

vi skal vaerne om, så det bliver ved med at vaere sådan i fremtiden.«

Noget for alle

Også besøgende på Salling Rooftop blev indviet i musikårets officielle åbning.

Her havde mor og datter, Louise Flyvholm Schwartz og Helle Schwartz, fundet en plads i solen med hver deres ivrigt orange Aperol Spritz. De troede, musikåret først blev skudt i gang klokken 17, men de blev haengende på Salling Rooftop, da de fandt ud af, at kunstneren Ravi Kuma skulle optraede klokken 14.

»Jeg synes, det er en helt

6.-7. maj: Spot Festival

 ?? ??
 ?? ?? 8. april: The Tarantino Twist Show i Hjortshøj
27. august: Endagsfest­ival og 40-års fødselsdag­sfejring af Musikhuset Aarhus
8. april: The Tarantino Twist Show i Hjortshøj 27. august: Endagsfest­ival og 40-års fødselsdag­sfejring af Musikhuset Aarhus

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark