Jyllands-Posten Søndag

Få Viggo Jonasen tilbage så hurtigt som muligt

Det undrer mig ikke, at politik kan gå op i hat og briller. Det er en ufattelig hård branche at vaelge.

- ENA NIELSEN-REFS

Ganske vist har jeg aldrig vaeret tilknyttet et politisk parti. Men som vaelger i Aarhus synes jeg, at det, jeg kan laese nu om personfnid­deret og magtkampen i Enhedslist­en, er en farce uden lige. Den eneste, jeg kan få øje på, der bliver mobbet, er Viggo Jonasen. Både af egne partifaell­er, andre partiers kandidater, pressen, diverse redaktører m.fl.

Gud nåde den, der stikker naesen for langt frem og tør stå op mod borgmester­en og cremen af dansk erhvervsli­v! Hvis det aarhusians­ke parti ikke selv kan finde ud af at styre sine magtkampe, må det få hjaelp fra sine dygtige og succesfuld­e kolleger fra København – og se at få rettet op på det før naeste valg!

Jeg har mødt Viggo Jonasen én gang ved en rundvisnin­g i Marselisbo­rgskovene, hvor han gjorde et fantastisk godt indtryk og fremstod som en vidende politiker med et stort engagement og et varmt hjerte. Jeg ved også, at han har haft et godt samarbejde med andre borgere fra mit netvaerk, der på tvaers af politisk ståsted kaemper for at undgå ødelaeggel­se af by, bugt og natur.

Når jeg taenker på de andre (primaert mandlige) ubehagelig­e typer af fremtraede­nde politikere fra andre partier, jeg har mødt, kan jeg kun sige, at Viggo Jonasen heldigvis har en helt anden personligh­edstype, med mit beskedne kendskab til ham, naturligvi­s.

Det undrer mig ikke, at politik kan gå op i hat og briller. Det er en ufattelig hård branche at vaelge. Derfor er politik også noget, de faerreste danskere ønsker at have noget at gøre med i dagligdage­n. Vi er ikke selv med og forstår ikke deres magtkampe. Vi følger blot undrende med i kulissen.

Jeg skal ikke kunne sige, om Viggo Jonasen kan vaere irriterend­e (det er han i så fald som politiker ikke ene om). Fakta er, at han fik rigtig mange personlige stemmer ved seneste valg og både har og havde fortjent at sidde i byrådet nu.

Illustrato­r

Vi har brug for ham og ser derfor gerne, at Enhedslist­en får givet hånd, gerne en undskyldni­ng, og giver ham en chance til. Vi ønsker nogle aktive og aerlige politikere, der tager borgerne, byen og vores faelles natur alvorligt.

Vi ønsker nogle aktive og aerlige politikere, der tager borgerne, byen og vores faelles natur alvorligt.

 ?? ?? Tegning: Thorgerd Broni Jensen
Tegning: Thorgerd Broni Jensen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark